Проглашена Изборна листа СНС

БЕОГРАД: Републичка изборна комисија (РИК) прогласила је вечерас изборну листу "Александар Вучић - За нашу децу" за парламентарне изборе заказане за 26. април.
Српска напредна странка
Фото: Српска напредна странка

То је прва изборна листа која је проглашена, а предата је раније данас, а представља коалицију Српске напредне странке, Социјалдемократске партија Србије, Покрета социјалиста, Партије уједињених пензионера Србије, Покрета снага Србију, Српске народне партије и Српског покрета обнове.

Комисија је утврдила да је валидно 45.320 потписа грађана.

Носилац листе је функционер Српске напредне странке и актуелни министар пољопривреде Бранислав Недимовић, друга на листи је Маја Гојковић, на четвртом месту је Милош Вучевић, на деветом Иван Тасовац, на 14. Марија Обрадовић, а иза ње следи Марко Ђурић.

На 20. месту је Александар Мартиновић, на 22. Миленко Јованов, на 24. Милан Кркобабић, на 26. Драгомир Карић, на 27. Владимир Ђукановић, на 30. месту је Јасмина Каранац из СДПС, на 31. Владимир Орлић, на 46. Марјан Ристичевић, на 47. Бојан Торбица из Покрета социјалиста, а Марко Атлагић је на 53. месту.

На 82. месту је Александар Чотрић, 148. месту је Лав Григорије Пајкић, 230. месту је Симон Карић.

Најмлађи кандидат на листи је физиотерапеутски техничар Никола Лазић рођен 1999. године који се налази на 160. месту, а најстарији дипломирани филолог у пензији Борисав Ковачевић 1943. који се налази на 74. месту.

Комисија је усвојила и одлуку да ће члан РИК у проширеном саставу у име листе "Александар Вучић - За нашу децу" бити Марина Ђукановић, а да ће њен заменик бити Немања Берић.

На седници РИК усвојена је и одлука о координираном спровођењу свих избора расписаних за 26. април - односно локалних, парламентарних и покрајинских избора у Војводини.

Комисија је донела и одлуку о накнадама и другим трошковима, према којој је члановима РИК у сталном саставу одређена накнада од 75.000 динара месечно, као и да накнада члановима и њиховима заменицима у проширеном саставу износи до 75.000 динара месечно.

Прописано је и да ће закуп просторија у приватној својини које су одређене за бирачко место бити плаћен 5.0000 динара.

Комисија је констатовала и да су испуњени услови да ЦеСид и Црта - Грађани на стражи буду посматрачи избора.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести