Џонсон није на респиратору, и даље на интензивној нези

ЛОНДОН: Британски премијер Борис Џонсон, који је заражен корона вирусом, није на респиратору и још увек се налази на интензивној нези, изјавио је министар Мајкл Гов. Гов је радију ЛБЦ рекао да ће влада, уколико се Џонсоново стање промени, издати званично саопштење.
dzonson, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Британски премијер је синоћ добио терапију кисеоником и пребачен је на интензивну негу у централној лондонској болници.

Даунинг стрит је навео да је то била мера предострожности јер се његово стање погоршало.

Британски премијер је у недељу увече примљен у болницу Свети Томас након што симптоми КОВИД-19 нису прошли ни после 10 дана од како је на тесту био позитиван на вирус.

Џонсон је раније именовао министра спољних послова Доминика Раба као своју замену.

Премијер Велике Биртаније примељен је у Болницу Свети Томас у Лондону у недељу након што симтоми коронавируса нису попуштали више дана.

"Током поподнева, стање премијера се погоршало и, по налогу лекара, он је пребачен на одељење интензивне неге болнице", саопштио је портпарол Џонсоновог кабинета.

Супруга Бориса Џонсона која је у другом стању и сама се опоравља од ковида-19, рекла је новинару Гардијана да је "веома забринута".

Раб: Џонсон је у сигурним рукама

ЛОНДОН: Британска влада ће наставити да спроводи планове премијера Бориса Џонсона како би победила епидемију корона вируса док се он лечи, поручио је вечерас британски шеф дипломатије Доминик Раб, након што је раније данас Даунинг стрит саопштио да је Џонсон примљен је на интензивну негу у лондонској болници Ст Томас.

Џонсоново здравствено стање се данас поподне погоршало и он је пребачен на интензивну његу, а извор из седишта британске владе је рекао да је премијер "при свести", јавља Ројтерс.

Велика Британија нема формални план ко мења премијера ако није у стању да обавља своју дужност, а Доунинг стрит је већ најавио да ће Џонсона заменити министар спољних послова ако буде потребно.

Раб је, како се наводи, данас водио седницу владе уместо Џонсона, анаставиће да води владу док је Џонсон у болници.

"Рад владе ће се наставити. Премијер је у сигурним рукама ... а фокус владе ће и даље бити на томе да се следи смер премијера Џонсона, да се спроведу сви планови усвојени за борбу против корона вируса и пролазак државе кроз ова искушења", цитирао је Ројтерс обраћање Раба новинарима.

Вучић Џонсону: Брз опоравак, твоји пријатељи су уз тебе

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић пожелео је вечерас брз опоравак британском премијеру Борису Џонсону, који је пребачен на интензивну негу након што му се погоршало здравствено стање због корона вируса. 

"Драги пријатељу Борисе Џонсону, желим ти брз опоравак! Издржи и бори се! Ми, твоји пријатељи, уз тебе смо!", навео је Вучић на Инстаграм налогу "buducnostsrbijeav". 

Вучић је поруку упутио на српском и енглеском језику, уз фотографију с британским премијером. 

Лидер лабуриста: Ужасно тужна вест о Џонсону

ЛОНДОН: Новоизабрани лидер највеће британске опозиционе Лабуристичке партије Кир Стармер изјавио је данас да је "ужасно тужна вест" да је британски премијер Борис Џонсон, који је оболео од корона вируса, пребачен у болници на одељење интензивне неге.

"Све мисли наше земље су с премијером и његовом породицом у овом невероватно тешком периоду", рекао је Стармар, а преноси ББЦ. 

Макрон пожелео брз опоравак Борису Џонсону

ПАРИЗ: Француски председник Емануел Макрон пожелео је брз опоравак британском премијеру Борису Џонсону, који је вечерас пребачен на одељење интензивне неге болнице у Лондону након што му се погоршало стање због заразе корона вирусом. 

"Упућујем сваку моју подршку Борису Џонсону, његовој породици и британском народу у овим тешким тренуцима. Желим му да брзо превазиђе овај изазов", поручио је Макрон на свом Твитеру.

Тачи и Харадинај пожелели брз опоравак Џонсону

ПРИШТИНА: Председник и бивши премијер привремених приштинских институција Хашим Тачи и Рамуш Харадинај пожелели су вечерас брз опоравак британском премијеру Борису Џонсону, који је пребачен на одељење за интензивну негу након што му се погоршало здравствено стање због корона вируса. 

"Желим брзи опоравак премијеру Борису Џонсону и брз повратак вољенима и да настави да служи својој земљи и свету! Моје мисли су са њим и његовом породицом", навео је Тачи на Твитеру.

Харадинај је на Твитеру такође пожелео Џонсону "без опоравак и здрав повратак у Даунинг стрит".

“КОВИД-19 нас је све ујединио у овој борби. И ово ће проћи", поручио је Харадинај.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести