Додик: Русија и Кина неће прихватити ревизију резолуције 1244

БЕОГРАД: Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас да сматра да Србија неће прихватити самопроглашену независност Косова, нити ће Русија и Кина прихватити ревизију Резолуције 1244 у Савету безбједности УН.
dodik
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Додик је рекао да је председник Србије Александар Вучић поновио више пута да неће прихватити независност Косова, као и да две велике силе као што су Русија и Кина неће прихватити никакво одвајање, јер се залажу за поштовање међународног права.

Додик је у емисији ''''Хит твит'''' на телевизији Пинк истакао да је је Вучић поставио један нови приступ о Косову према којем се не може отети део територије од једне суверене земље, као и да положај Србије на међународном плану никада није био јачи.

"Ако неко дође у позицију да без воље Србије, (Косово) прогласи независним, зашто се на нас (РС) не би примењивала иста правила", рекао је Додик.

Говорећи о односима Републике Српске са Србијом, он је поновио да су добри, као и са Русијом, и додао да РС жели да има такве односе са другима државама у окружењима, али и унутар у БиХ.

У контексту појединих навода у медијима да су у недавне антивладине протесте у Србији умешани Руси, Додик је рекао да су у питању лажне вести које се пласирају.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести