Корак до градње затвореног базена у Новом Бечеју

НОВИ БЕЧЕЈ: Општина Нови Бечеј расписала је тендер за пројектовање затвореног базена, а до 22. новембра траје јавни позив за избор најбољег понуђача који ће израдити пројектно-техничку документацију за овај спортски објекат.
d
Фото: Приватна архива

Како се наводи у документацији, будући објекат ће се простирати на површини од 15.718 квадратних метара. Имаће приземље, спрат и галерију, а у приземљу ће се налазити улазни хол са инфо пултом, гардеробе, тушеви, тоалети, теретана и простор за стони тенис. На спрату су предвиђена два базена - пливачки са пет трака и рекреациони, док ће се на галерији налазити лежаљке за купаче.

О изградњи затвореног базена у Новом Бечеју говори се скоро годину дана. На прошлогодишњој седници Скупштине општине, на којој су одборници усвајали буџет за ову годину, затворени базен и евентуално кредитно задуживање за његову изградњу изазвали су највећу полемику између власти и опозиције.

Тада је од стране власти речено да постоје најаве из Покрајине да ће помоћи у реализацији пројекта важног за туристички и спортски развој Новог Бечеја. Опозиција је тада замерала што у буџету, уместо затвореног базена, своје место нису нашли важнији пројекти, као што су изградња пречистача за пијаћу воду или финансирање свих спортских клубова који раде на територији општине.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести