Усвојен буџет Зрењанина, градска каса проширена за 44 одсто

ЗРЕЊАНИН: Одборници Скупштине града Зрењанина су на јучерашњој седници усвојили предложени буџет за наредну годину. Градски буџет је пројектован на готово 6,4 милијарде динара, што је за чак 44 одсто више у поређењу са пројекцијом овогодишњег буџета.
zrenjanin centar
Фото: Dnevnik.rs

Градоначелник Симо Салапура је оценио да је буџет реалан, имајући у виду да константно расту приходи од пореза на зараде и средства која стижу од Републике и Покрајине. Салапура је додао да је у развојној компоненти 20 одсто средстава опредељено за инвестиције, које се тичу израде пројектно - техничке документације, планова детаљне регулације, као и регулисања, изградње и реконструкције саобраћајница.

- Значајна средства опредељена су и за инфраструктурно опремање индустријских локација, као и за изградњу канализације и бушење бунара у селима - додао је зрењанински градоначелник.

Како је навео, Град Зрењанин је ове године добио 448 милиона за инфарструктурно опремање индустријске зоне. Очекује се и да до краја децембра добије 510 милиона динара за замену водоводних цеви на територијама четири градске месне заједнице, као и за изградњу мерно - регулационих уређаја, који ће мерити утрошак воде.

Према његовим речима, приликом планирања буџета за идућу годину водило се рачуна и о социјалној компоненти.

- Планирали смо, између осталог, средства за лечење болесне деце, као и за подршку хуманитарним организацијама – истакао је Салапура.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести