Јубилеј „Омладинца” из Нових Бановаца

Шаховски турнир поводом лепог јубилеја – 50 година постојања клуба „Омладинац” одржава се од 18. марта до суботе у Новим Бановцима у хотелу „Новела Уно“.
Детаљ из турнирске сале
Фото: Детаљ из турнирске сале

Пред прво коло играчима су се на учешћу и подршци захвалили оснивач клуба Славко Савић и председник Гојко Марчетић. „Омладинац” има богату историју у којој су забележени запажени резултати у свим ранговима такмичења, у мушкој и у женској конкуренцији. Као чланови клуба за таблом са 64 поља седели су познати велемајстори, али и талентовани кадети. Клуб има школу шаха коју води ФИДЕ мајстор Славко Азарић. Треба истаћи и да је прошле године женска екипа остварила историјски успех победом на Отвореном екипном првенству Војводине и пласманом у Прву лигу Србије за жене за 2022. годину.

Овогодишњи јубиларни турнир је позивног карактера, а укупно се одазвало 27 такмичара из комшијских клубова у Општини Стара Пазова: „Стара Пазова”, „Сремац” Војка, „Јединство” Нова Пазова, „Подунавац” Белегиш, „Бановци Дунав”, као и из суседних места из „Слоге” Инђија и „Глиге” Батајница. Игра се девет кола по Швајцарском систему паровања, а темпо игре је 90 минута по играчу за целу партију.

После пет одиграних кола, на врху табеле издвојио се Драган Молдовановић са четири поена, испред групе од ч седморице играча са по 3,5 освојена поена коју предводи Милан Митић, а раме уз раме са њим су и: Душан Јеремић, ФИДЕ мајстор Славко Азарић, Србислав Суботић, Георгије Механџић, Милан Цецарић и Миленко Мандић. Похвале заслужује и једина дама на турниру, 15-годишња Мила Раденковић, која се храбро бори са много старијим и искуснијим противницима и тренутно се налази на 14. месту са освојена 2,5 поена. За спортску правду су задужени национални судија Галина Азарић и заменик судије Драган Вуковић. Турнир се завршава деветим колом које се игра у суботу, од 9 часова.

Ива Узелац

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести