Егзит шири листу извођача: Faver Ray и Sevdaliza долазе на Тврђаву

На Петроварадинску тврђаву долазе арт-поп диве Faver Ray и Sevdaliza. Karen Dreijer позната и као Faver Ray, долази на врхунцу каријере, са хедлајнерским позицијама најзначајнијх фестивала овог лета, као што су “Примавера” или “Мелт”.
egzit, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

Јединственим наступом посетиоцима Егзит фестивала, који ће се одржати од 12. до 15. јула, представиће се и иранска уметница Севдализа. Планетарну популарност Faver Ray стекла је у електронском саставу The Knife. У међувремену је свој продорни глас позајмила и за највећи хит групе Royksopp “What Else Is There”, а са норвешким дуом снимила је још једнако омиљене песме “This Must Be It” и “Tricky Tricky”. Први  самостални албум издаје као Faver Ray 2009. године, а Гардиан и Ресидент Едвајзор прогласили су га другим најбољим те године. Албум је изнедрио познате нумере “When I Grow Up”, “Keep The Streets Empty For Me” и најчувенију “If I Had A Heart”, која је и уводна секвенца популарне серије “Викинзи”.  Севда Ализадех, познатија као Севдализа рођена је у Ирану, а одрасла у Ротердаму. Њену музику карактерише храпав и сензуални РнБ вокал и одсечне музичке фразе и елегичне мелодије које износе снажне бас линије у којима се мешају панк, трип-хоп, електроника и грајм. Цео уметнички израз заокружују текстови с утицајем књижевности и филозофије.


Улазнице по промотивној цени

Улазнице по промотивној цени са 65 одсто попуста од финалне, за 6.490 динара, продају се онлајн преко сајта exitfest.org, као и директно у мрежи Гигс Тикс. На сајту званичне туристичке агенције exittrip.org доступни су и туристички пакети, који осим улазница, садрже и опције за смештај и превоз до Егзит фестивала.


На Егзит стижу и жестока појачања која предводи легендарни њујоршки хардкор састав “Madball”, затим “Brujeria”, који први пут наступају на овим просторима. Неће мањкати ни ои-пунк звука, јер први пут у Србију стиже и тренутно најтраженији европски пунк бенд “Lion’s Law”. Првог дана публику ће распаметити шведски бенд “Dr. Living Dead”, а очекује се и долазак састава “Evil Invaders”. На Егзит долазе и “Skyforger”, који су чувени и по томе што су извели прву метал оперу икада. Публика најфуриозније бине Егзит фестивала слушаће и норвешки панк/НС састав “Exploding Head Syundrome”, непредвидиве канадске хардкор панкере “Boids” и, након дуже паузе, домаће деатх металце “Бане”.

Ј. В.

EUR/RSD 118.0471
Најновије вести