петроварадинска тврђава

Култура / Наслови Изложбе поводом 70 година атељеа на Петроварадинској тврђави
НОВИ САД: Ликовни круг - удружење уметника Петроварадинске тврђаве обележава важан јубилеј - 70 година постојања уметничких атељеа на Петроварадинској тврђави. У петак, 5. августа, ће на платоу Дуге касарне на Петроварадинској тврђави бити отворене две изложбе у 20:22 часа:
Photo
Нови Сад ЕГЗИТ НА ПОМОЛУ Најбоља музика чуће се са Петроварадинске тврђаве
Припреме за још једно издање Егзит фестивала почеле су пре неколико дана, а како се екипа „Дневника“ уверила на Петроварадинској тврђави радници имају пуне руке посла.
Нови Сад Туристичка тура „Тајне Петроварадинске тврђаве“  у недељу
Туристичка тура „Тајне Петроварадинске тврђаве“ у организацији урбаног градског водича „Експлор Нови Сад” биће у недељу, 13. фебруара, од 14 часова (скуп код чарде “Аква Дорија”).
Хроника Младић пао са бедема Петроварадинске тврђаве
НОВИ САД: Један младић тешко је повређен рано јутрос када је пао са бедема Петроварадинске тврђаве, јављају медији.
Култура / Сцена Вердијева "Аида" 15. септембра на Петроварадинској тврђави
НОВИ САД: Опера Српског народног позоришта (СНП) из Новог Сада 15. септембра ће отворити 161. сезону најстаријег театра у Србији извођењем опере "Аида" Ђузепеа Вердија, у режији Александра Николића, на Петроварадинској тврђави, саопштили су из СНП-а.
Нови Сад Завршен 14. Тамбурица фест, награде отишле у земље региона
Солистичким концертом популарног фолкера Саше Матића, уз подршку тамбурашког оркестра „Велос“, у првим јутарњим часовима у недељу, завршен је овогодишњи 14. по реду „Тамбурица фест 2021.“, који је од 19. до 21. августа одржан у центру града и на Петроварадинској тврђави.
Нови Сад Петроварадинска тврђава друга по величини у Европи
Петроварадинска тврђава спада међу најзначајније сачуване европске фортификације, а осим што је симбол града, доказ је и мултикултуралности на овим просторима, о чему, осим верских објеката, сведочи и веровање да назив Петроварадин представља комбинацију неколико речи из више језика.
Нови Сад Обилазак Гибралтара на Дунаву на Светски дан туризма
Светски дан туризма, 27. септембар, туристички водичи обележили су радно, без обзира на актулену ситуацију, те су протеклог викенда организовани бесплатни обиласци старог језгра Новог Сада и Петроварадина.
Политика Идеја „Мини – Шенгена“ потекла с Петроварадинске тврђаве
Споразуми које су 4. септембра у Белој кући у Вашингтону, у присуству председника Сједињених Америчких Држава Доналда Трампа потписали председник Србије Александар Вучић и премијер косовске владе Авдулах Хоти садрже много заједничких ствари везаних за нормализацију односа Београда и Приштине, а једна од њих је да ће се обе стране придружити „Мини-Шенген зони“, коју су Србија, Албанија и Северна Македонија најавиле у октобру 2019. године, “и у потпуности искористити предности које она пружа”.
Нови Сад Јавна презентација прича о подграђу
Јавна презентација радова који су настали за време онлајн радионице дигиталног storytellinga биће одржана у уторак, 30. јуна, у 19 часова у Креативном центру „Простор” у Петроварадину, Београдска 11.
EUR/RSD 117.3294
Најновије вести