петроварадинска тврђава

Нови Сад Петроварадинска тврђава прославила 326. рођендан
НОВИ САД: Поводом обележавања 326. рођендана Петроварадинске тврђаве, данас су организована два бесплатна обиласка Подземних војних галерија.
Нови Сад Светски дан чишћења: „Тврђава без смећа“ у суботу, 15. септембра
НОВИ САД: Акција чишћења надземља тврђаве Петроварадин „Тврђава без смећа“ биће одржана у суботу 15. септембра, поводом Светског дана чишћења.
Нови Сад Петроварадинска тврђава и Подграђе као „Случај Петроварадин”
На Међународној летњој академији о управљању историјским градским четвртима, која је други сегмент пројекта „Случај Петроварадин”, учествовало је 30 младих стручњака из 26 земаља света.
Нови Сад Назире се решење управљања Петроварадинском тврђавом
Нови модел управљања Петроварадинском тврђавом требало би да донесе решење о газдовању простором Тврђаве с правног, економског и финансијског аспекта.
Нови Сад Фестивал уличних свирача представљен у новом простору културе у подграђу
Нови простор културе у подграђу Петроварадинске тврђаве у Београдској улици бр. 11, који ће користити Уметничка асоцијација ''Инбокс'', али и друга удружења из тог опуса, је адаптиран и прилагођен за презентовање културно-уметничких и друштвених садржаја.
Нови Сад Закључен уговор о изради студије управљања Тврђавом
Питање управљања једним од најлепших симбола Новог Сада ускоро би требало да буде решено јер је Град потписао уговор за израду програма и плана управљачког модела Петроварадинске тврђаве с београдском фирмом „Хорварт ХТЛ”, вредан око 3,7 милиона динара.
Нови Сад Капије Петроварадинске тврђаве отворене,  почео Егзит
Капије Петроварадинске тврђаве су отворене, Егзит је почео. Програм на главној фестивалској бини отвариле су познате новосадске „Фрајле”.
Нови Сад Фестивал Егзит слави пунолетство, на Петроварадинској тврђави се увелико ради 
Припреме за прославу Егзитовог пунолетства увелико су у току, а како се екипа “Дневника” јуче уверила на Петроварадинској трвђави се ужурбано и вредно ради.
Нови Сад Изабрани извођачи на „Градић фесту”
Фестивал уличних свирача „Градић фест“, 18. по реду, биће одржан  у подграђу Петроварадинске тврђаве 30. и 31. августа и 1. септембра уз учешће великог броја уметника различитих профила, првенствено музичара, из Србије, региона и читавог света.
Нови Сад Бициклисти возили по Петроварадинској тврђави
На међународној бициклистичкој трци „MTB Petrovaradin Fortres cup”, која је јуче први пут одржана на Петроварадинској тврђави, се у десет категорија такмичило 112 такмичара из земље и региона.
EUR/RSD 118.3414
Најновије вести