ОДРЖАН СПОРТСКИ ДАН У КИСАЧУ Ђурић и Туркулов обишли малишане који су уживали у фудбалу и одбојци

Спортски дан у Кисачу који је окупио бројне малишане из овог приградског насеља, али и њихове родитеље и комшије, одржан је данас на терену Фудбалског клуба „Татра”.
d
Фото: Dnevnik.rs

Упркос облачном и повремено кишном времену, недељно послеподне протекло је у мини-утакмицама у оквиру којих су дечаци играли фудбал, а девојчице одбојку.

Манифестацији су присуствовли градоначелник Милан Ђурић, др Весна Туркулов носилац листе „Александар Вучић – Нови Сад сутра”, покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и члан Градског већа за спорт и омладину Огњан Цвјетићанин.

– Драго ми је што се одржао овај леп породични дан за дружење на стадиону, а ми смо целу протеклу недељу претворили у спортске активности пре свега за децу и младе – рекао је Ђурић који је, обилазећи штандове локалних произвођача, на поклон добио и слике Уметничког друштва „Михал Гержа” из Кисача. – Веома је значајно да нам деца одрастају на здрав начин, нарочито што су нас нове технологије затвориле у станове, изгбили смо дружења и спортске активности. Жао ми је што овде нема и кошева, али то ћемо исправити у наредном периоду, нисмо џабе светски шампиони у баскету 3х3. Могу да обећам да ће Град наставити да улаже у ФК „Татра”, имате ново руководство са Петром Пуачом и мислим да ћете с њим доћи до завидног нивоа.

Фото: Dnevnik.rs

Др Весна Туркулов истакла је да жели да овакав спортски дан постане традиција и будућност наше земље.

– Поносна сам што сам носилац листе „Александар Вучић – Нови Сад сутра” и потрудићуи се да дам све од себе да се боримо за боље здравље свих грађана и да обезбедимо што квалитетнију здравствену заштиту. Знам да је у Кисачу проблем недостатак педијатријске службе и ја вам гарантујем да ћемо то решити у наредном периоду.

Према речима Огњена Цвјетићанина, овај Спортски дан, као и сви остали који су се организовали у протеклом а и који ће бити у наредном периоду, има за циљ популаризацију бављења спортом и физичким активностима уопште.

– Спорт нису само удружења и клубови, него сви грађани и њихова рекреација, што треба да буде вредност и навика у животу, позитивна вредност коју усађујемо својим најмлађима – рекао је Цвјетићанин, додајући да је ово празник спортске културе.

Фото: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Овај догађај подржала је својим присуством и параолимпијска у теквондоу Дејана Бачко, познатија као Девојка са крилима, истакавши да је најбитније да се деца баве било којим спортом.

Текст и фото: И. Јапунџа

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести