„Спортисимо” покренуо још једну акцију: Бесплатни тренинзи за малишане

Спортска породица „Спортисимо” позната је на Детелинари  по својим акцијама за децу, „Спортско јутро на Детелинари” и Школско првенство града у игри између две ватре, а од октобра траје програм који има спортско-едукативну вредност за најмлађе.
detelina 1
Фото: Приватна архива

Једном месечно, у просторије „Спортисима” васпитачице и учитељице првих и других разреда, у склопу ваннаставних активности, доводе децу на получасвни тренинг и, уз велики одзив, резултати су за сваку похвалу. До сада је у акцији учествовало безмало 1.000 малишана.

„Наш циљ је да децу приближимо спорту, а за сада можемо да будемо задовољни како је све кренуло“, рекао је један од носилаца пројекта Ненад Радонић.

„Бројке говоре, а деца, родитељи и васпитачице и учитељице су задовољни иако нико за то не добија новчану компензацију. Васпитачице и учитељице доводе децу на час физичког, ван својих наставних активности. Имамо лиценциране тренере за све спортове и много реквизита и добре услове, а све за децу која буду задовољнија, кооперативнија и једва чекају час физичког. Ту смо у асистентској улози, али та кохезија даје резултате. Деца добијају строжу контролу, питамо малишане да ли се баве физичким активностима, а ако се не баве спортом, покушавамо да их анимирамо да се укључе и помогнемо им.“

Фото: Приватна архива

Том акцијом, васпитачице и учитељице пребаце своју норму, а за то нису плаћене.

„Осмишљавамо тренинге, радимо, а позиционирамо се на место једног од лидера за предшколски спорт, па и школски. Од првог тренинга, који смо организовали у октобру, па до сада, имамо информацију да се 20 одсто више деце на Детелинари бави спортом, и то је наша сатисфакција. То смо све учинили уз помоћ Града, али и школа и предшколских установа“, истиче Радонић.

Фото: Приватна архива

Основне школе „Светозар Марковић” и „Доситеј Обрадовић”, Предшколска установа „Радосно детињство”, са својим објектима „Петар Пан”, „Весели возић” и „Детелина са четири листа” укључени су у акцију, а за сада је кроз тренинге прошло око 300 деце из вртића и око 600 из школа.

Фото: Приватна архива

„Упутили смо најпре дописе установама, директори су то одобрили, затим сакупили сагласности од родитеља и тако смо све покренули. Родитељи су од првог дана обавештени о свему јер је то активност ван наставе, али су деца под надзором васпитачица и учитељица. Све се своди на ентузијазам, желимо да докажемо да су људи вољни да раде и да им је потребно само мало подстрека. Наша жеља су пуне сале деце која се баве спортом и лагано идемо ка томе. За сада, радимо само на Детелинари, мислимо да је боље да будемо мали и јаки, али први наредни циљ је да дођу и трећи и четврти разреди из основних школа, али и млађе групе из вртића. О ширењу на друге делове града смо причали, али би то ипак захтевало неке финансије, па ћемо за сада да останемо фокусирани на Детелинару“, рекао је Радонић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.9693
Најновије вести