24седам: ВУЧЕВИЋ ПРУЖИО ПОДРШКУ ПАВЛИНИ Тајкунским медијима засметало је што тако млада схвата значај традиције

Потпредседник Владе Милош Вучевић пружио је подршку Павлини Радовановић, девојчици из Ораховца која поносно пева српске родољубиве песме, која се претходних дана нашла на удару дежурних хејтера.
Miloš Vučević
Фото: Printscreen Instagram milosvucevic_odbrana

Овим поводом Вучевић се огласио на платформи Икс, раније познатој као Твитер.

- Желим да искажем дубоко поштовање и дивљење према младој Павлини Радовановић, изузетној девојчици која својим прелепим гласом буди понос и радост у нашем народу, изводећи српске традиционалне, косовске и патриотске песме. Њено посвећење очувању културне баштине заслужује не само поштовање, већ и подршку како бисмо неговали и даље развијали уметнички дух у нашем друштву - истакао је Вучевић и додао:

- Претходних дана суочени смо са недоличним коментарима новинара тајкунских медија и појединаца који су, нажалост, изразили малициозне ставове о овој талентованој девојчици. Очигледно им је сметало што она тако млада схвата значај традиције и националног духа који се најбрже диже песмом. Иако сигурно не делимо исте ставове и политичке и идеолошке са таквим појединцима, медијима и новинарима, важност слободе медија остаје кључна у очувању демократских вредности. Без обзира на несугласице, апелујем на уздржаност у реакцијама, јер напади на новинара не представљају прави пут ка изградњи бољег друштва. Подршка младим талентима који негују традицију и патриотизам попут Павлине и очување слободе медија су стубови на којима треба градити заједницу која цени уметност, дијалог и различитост мишљења - навео је Вучевић.

(24седам)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести