Амбасада САД поздравила одлуку о прихватању кандидата СЛ

ПРИШТИНА:  Амбасада САД у Приштини данас је поздравила одлуку Изборног панела за жалбе и представке (ИПЖП) да потврди квалификоване кандидате за изборе за градоначелнике 19. маја у четири општине на северу покрајине.
pristina
Фото: Tanjug (video ilustracija)

ПРИШТИНА:  Амбасада САД у Приштини данас је поздравила одлуку Изборног панела за жалбе и представке (ИПЖП) да потврди квалификоване кандидате за изборе за градоначелнике 19. маја у четири општине на северу покрајине и похвалила Централну изборну комисију КиМ (ЦИК) за њену брзу акцију у потврђивању одлуке ИПЖП.

"Америчка амбасада на Косову честита ИПЖП на одлуци да потврди све квалификоване кандидате за изборе за градоначелнике 19. маја у четири северне општине, и похваљује Централну изборну комисију (ЦИК) за њену брзу акцију у потврђивању одлуке ИПЖП-а и настављању са активностима везаним за ванредне изборе на северу", наводи се у саопштењу америчке амбасаде, пренео је портал РТК2.

Централна изборна комисија КиМ саопштила је раније данас да су кандидатуре представника Српске листе за ванредне изборе за градоначелника у четири општине, 19. маја, на северу потврђене, након сто је ИПЖП констатовао да испуњавају све услове, пренели су приштински медији.

"Имамо одлуку Панела за изборне жалбе којима се одобрава (кандидатура) Српске листе и њена четири канидата и ова одлука је важећа, јер је Српска листа саопштила да неће поднети жалбу Врховном суду", изјавила је директорка ЦИК Валдете Дака.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести