Билгич: Односи Србије и Турске подигнути на виши ниво

БЕОГРАД: Национални дан Турске обележен је вечерас пријемом уз поруку амбасадора те земље Танжу Билгича да односи две земље напредују на свим пољима и да су недавном посетом председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана Србији подигнути на виши ниво.
dacic i bilgic, tanjug rade prelic
Фото: Танјуг (Раде Прелић)

"Топао пријем нашег председника током посете Србији поправио је имиџ Србије у Турској, а о ефектима ове посете још се пише у турској штампи", рекао је Билгич.

Он је на пријему прочитао и писмо председника Турске у којем указује на значај војника који су бранили Турску током историје и који су "изабрали смрт, како слобода и част Турске не би били угоржени".

Тај дух влада и данас, каже Ердоган, а сви припадници турске нације поносни што су део "храбре и племените нације" коју краси "карактер независности".

Пријему су присуствовали први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић, потпредседници владе Расим Љајић и Небојша Стефановић, као и министар просвете Младен Шарчевић, министар за рад Зоран Ðорђевић и министар енергетике Александар Антић.

Национални дан Турске амбасадору Билгичу честитали су и начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић, посланик Муамед Зукорлић, као и амбасадор Црне Горе Бранислав Мићуновић, амбасадор Велике Британије Денис Киф, амбасадор САД Кајл Скат и други представници политичког, културног и јавног живота.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести