Додик: Упорно се изоставља тачка о гасоводу из Србије

БАЊАЛУКА: Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да РС нема ништа против стављања јужне гасне конекције на дневни ред седнице Савета министара БиХ, али да се на седницама упорно изоставља тачка о гасоводу из Србије.
milorad dodik YT
Фото: Youtube/ RTS

На задњем радном састанку с представницима 'тројке' речено је да развојни пројекти неће бити заустављани. А један од разлога зашто није одржана последња седница Савета министара је управо тачка дневног реда о гасоводу. Онда се након тога додају друге тачке дневног реда, а та конекција изостави. То није договор и не може бити. Сада иде њихова прича о јужној конекцији. То је само ново условљавање. Али, ми немамо ништа против стављања те јужне конекције на дневни ред седнице Савета министра, написао је Додик на Твитеру.

Он је нагласио да прича о гасоводу из Србије траје већ 15 година и да се зна да БиХ треба да да формалну сагласност за додирну тачку.

Свих ових година покушавали смо да се добије формална сагласност за гасовод и даље не разумиемо зашто не може, навео је Додик, преноси Срна.

Како је раније најављено, Савет министара требало би да разматра Споразум између БиХ и Републике Србије о изградњи гасовода "Нова источна интерконекција", као и изградњу гасовода Јужна интерконекција, којом би се Босна и Херцеговина спојила на хрватску гасну мрежу.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести