Ђурђев: Баварска и Србија су слика Европе какву Српска лига жели

Најразвијенија немачка и најразвијенија и највећа балканска држава имају шта да понуде једне другој, географски и историјски су блиске и имају врло личну визију развоја нашег целокупног континента, председник Српске лиге Александар Ђурђев.
aleksandar djurdjev, Privatna arhiva
Фото: Приватна архива

- Српска лига не само да поздравља доделу одликовања баварском премијеру Маркусу Зедеру од стране председника Србије Александра Вучића, већ и годинама и сама чини велике напоре да ствара нове српско-баварске везе, посебно на интелектуалном пољу - изјавио је Ђурђев.

Судећи по његовим речима, Баварска је немачка савезна држава која највише пажње посвећује развоју Србије и целог нашег региона и која би, да се сама пита, далеко боље уредила свеукупне српско-немачке односе на свим пољима.

- Преко 20.000 радника у Србији ради у баварским компанијама, а на хиљаде наших сународника живи и ради у Минхену и другим баварским градовима. То је огроман залог за будућност засновану на обостраном развоју - прецизирао је Ђурђев.

Уз помоћ овог гела можете да заборавите на болове у леђима и зглобовимаУз помоћ овог гела можете да заборавите на болове у леђима и зглобовима

Председник Српске лиге сматра да пораст конзервативних политичких снага у Баварској не треба никога да плаши, већ напротив, да су и Хришћанско-социјална унија и Алтернатива за немачку партије чије идеје ће обликовати будућност Европе.

- То су идеје које су апсолутно комплементарне са оним како Српска лига и већина грађана наше земље виде будућност нашег континента. То је Европа суверених, независних и слободних земаља у којој ће старе европске и хришћанске нације бити стуб одбране и напретка наше европске цивилизације. У том правцу Србију већ 12 година води председник Вучић, а једини који може пратити такав ,,немачки темпо" развија наше земље на функцији премијера је Милош Вучевић - закључио је Ђурђев.

Пинк

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести