Ђурђев: Понош у миру уништавао у Војсци Србије оно што НАТО није могао у рату!

,,Здравко Понош је последња особа која има право да приговара актуелној власти у вези са тим како ће располагати са рушевином Генералштаба и другом државном и војном имовином, а посебно не оном која је страдала током агресије НАТО-а, истог оног чији је агент утицаја Понош касније био" - изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.
aleksandar djurdjev, Privatna arhiva
Фото: Приватна архива

Он сматра да је Понош синоним за деструкцију Војске Србије која је у време када је он био начелник генералштаба оставила без хлеба преко 20.000 војника и чији авиони и хеликоптери неретко нису могли ни да полете.

,,Када је реч о нашим војним службама, односно о ВОА и ВБА, али и оним цивилним, запрепашћујуће чак и за фигуру Поноша је то што исти никада није поздравио њихову акцију разбијања хрватске шпијунске мреже у Србији, нити је када осудио дивљачке изливе шовинизма Аљбина Куртија према Србима" - напоменуо је Ђурђев.

Председник Српске лиге подвукао је да су за Поноша и Бориса Тадића који га је својевремено ,,гурао" током каријере председник Србије Александар Вучић и министар одбране Милош Вучевић мисаоне именице и недостижни параметри у области развоја и прогреса и државе и војске.

,,Имамо најсавременију и најмоћнију војску у региону, војску која је способна да неутралише све спољне претње, војску у којој плате официра и војника расту неколико пута годишње, зар мислите да ће инсинуације људи попут Поноша нарушити углед Србије и њене војске? Наравно да неће, али неће ни укаљати Поношев, јер је исти одавно пао на најнижи могући ниво" - закључио је Ђурђев.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести