(ФОТО) ОТВОРЕН ПУТ У СЕЛУ БАЊСКА, Приштина ОСЛОБОДИЛА четворо ухапшених Срба

БАЊСКА/ПРИШТИНА: Четири особе које су ухапшене после догађаја у Бањској пуштена су на слободу, јављају приштински медији.
b
Фото: Tanjug/Dopisnik KiM

Како преноси портал Србија данас, Специјално тужилаштво у Приштини је потврдило да су особе које су ухапшене далеко од места догађаја, када је дошло су сукоба у Бањској између тзв. косовске полиције и Срба, пуштене су у уторак на слободу у одсуству доказа које је изнела полиција, преноси Зери.

- Четири особе, које су ухапшене током акције Косовске полиције, у селу Бањска у општини Звечан, далеко од лица места, пуштене су јуче (26.09.2023.) од стране Специјалног тужилаштва Републике Косово, у недостатку доказа косовске полиције - потврђено је из Тужилаштва.

Takođe, pосле четири дана, припадници Специјалних јединица тзв. косовске полиције дозволили су улазак у село Бањска, јавља репортер Танјуга.

Фото: Tanjug/Dopisnik KiM

Након што су из тзв. косовске полиције потврдили да су синоћ завршили полицијску операцију провере терена.

Полицајци су рекли да у село може да се уђе, али да се не скреће са пута, док се на самом улазу у село налази још једна патрола тзв. косовских специјалаца.

До данас, у Бањску су могли да уђу само мештани уз контролу тзв. косовске полиције.

Фото: Tanjug/Dopisnik KiM

У ноћи између суботе и недеље дошло је до сукоба групе Срба са припадницима тзв. косовске полиције, и том приликом страдали су један полицајац и три грађанина српске националности, а ухапшено је осморо Срба.

Дневник/Србија данас

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести