ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ПОРУЧУЈЕ: Очуваћемо и одбранићемо изборну вољу нашег народа и демократију

Председник Србије Александар Вучић накој синоћне хитне седнице Савета за националну безбедност поручи је да ће држава очуваћети и одбранити изборну вољу народа и демократију.
v
Фото: Screenshot TV Pink

Председник се најпре захвалио свим припадницима МУП-а. Додаје да је важно да сви знају да је ово било припремано, као и да за то имају чврсте доказе.

- Држава ће да реагује са законима и Уставом наше земље. Нико нема право да уништава нашу кућу, имовину наше земље и наших грађана, а још мање има право да угрожава живот наших полицајаца - рекао је Вучић.

Како каже, два полицајца су теже рањена, као и да је једном једва заустављено крварење.

- Више њих је рањено. Наше безбедносне агенције су у потпуности то предвиделе, обавештавали смо јавност а сви су се правили наивни као да не знају о чему је реч - рекао је Вучић.

Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Како каже, вечерас је покушано насилно заузимање институција Србије.

- До сада је ухапшено више од 35 силеџија. Акција се наставља и неће стати. За нека лица се у овом тренутку утврђује идентитет и сви ће у току ноћи бити похапшени. Ма где се скривали, неће моћи да се сакрију - рекао је председник и додао да је изборна воља народа светиња.

Како каже, у минут и по су се сви разбежали када се жандармерија појавила. Додаје да су нанели велику штету држави Србији.

- Надам се да ће повређени полицајци бити добро. Позвао сам једног од њих. Сутра ће се обратити полиција и приказати све доказе. Гонићемо свакога ко је у томе учестовао - рекао је Вучић.

Како каже, сви ће одговарати за насилничко понашање.

- Оно што је моја порука за људе у Србији, јесте да не треба да брину. Држава Србија је озбиљна држава. Победићемо, немојте да имате никакве сумње. Очуваћемо и одбранићемо изборну вољу нашег народа и демократију - рекао је Вучић.

Подсетимо, демонстранти окупљени око листе "Србија против насиља" вечерас су ломили и лупали стакла на вратима и прозорима Скупштине града Београда.

(Pink)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести