(ФОТО, ВИДЕО) ПОЛИЦИЈА ИНТЕРВЕНИСАЛА И РАШЧИСТИЛА ПРОСТОР ИСПРЕД СКУПШТИНЕ ГРАДА Ухапшена тројица демонстраната, носили фантомке ПРЕМИЈЕРКА ТВРДИ ДА ЈЕ УХАПШЕНО 30 ОСОБА

БЕОГРАД: Тројица демонстраната ухапшена су испред Скупштине града Београда.
v
Фото: Screenshot N1

Како Курир сазнаје, они су имали фантомке и одведени су у станицу Бежанијска коса.

Подсећамо, група демонстраната, на челу са представницима дела опозиције, покушали су вечерас на силу да упадну у Скупштину града Београда.

Након што су разбили стакло на вратима, њих су задржале полицијске снаге на улазу у зграду.

Демонстранти су убацивали и бакље у зграду, а пронађени су и канистери са за сада непознатом течношћу.

Припадници Министарства унутрашњих послова у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, претходно су започели рашчишћавање простора испред Скупштине града од демонстраната и привођење лица која су вечерас покушала насилно да упадну у зграду Скупштине града Београда, сазнаје Танјуг.

Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

Присталице коалиције "Србија против насиља" (СПН) наставиле су вечерас  протест испред Скупштине Београда где су предвођени Александром Јовановићем Ћутом још једном насилно покушали да уђу у зграду.

Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Полиција која се налазе у згради Скупштине града је реаговала и попрскала Јовановића и демонстранте бибер спрејом.

Демонстранти су наставили да бацају каменице и флаше ка згради Скупштине, да разбијају прозоре и врата на која су поново насрнули моткама.

Фото: screenshot/ N1

Кордон полицијске бригаде и Жандармерије затворио је вечерас простор испред Скупштине града Београда и потиснуо одатле окупљене демонстранте који су насилно покушали да уђу у зграду. Припадници Жандармерије са опремом за разбијање демонстрација направили су круг око зграде Скупштине града и РИК-а, у Улици краља Милана и потиснула опкупљене ка Славији.

Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

Демонстранти су се повукли ка споредним улицама и ка Славији. Полиицја је претходно бацила сузавац из зграде Скупштине града на демонстранте који су вечерас насилно покушали да уђу унутра. Демонстранти су поломили врата и неколико прозора на згради Скупштине Београда и бацали су стаклене флаше, камење и мотке у правцу врата.

Ана Брнабић је у Хит Твиту рекла да је ухапшено 30 демонстраната и тешко повређен један полицајац. Она је нагласила да има више повређених полицајаца.

Вучић се огласио и на Инстаграму: Важно је да сачувамо мир

Председник Србије Александар Вучић објавио је на свом Инстаграм профилу фотографију из председништва и још једном подсетио колико је важно да сачувамо мир.

"Тренуци предаха у председништву. Важно је да сачувамо мир, похапсимо насилнике и обезбедимо будућност нашој деци. Желим да ви, драги пријатељи, знате да сам увек на свом радном месту и спреман да штитим стабилност земље, позивам на уздржаност, али и недвосмислено сачувам државу. Нашу Србију. Једну једину", написао је уз фотографију.

Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

 

 (Dnevnik.rs/Kurir.rs/Танјуг/Telegraf.rs)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести