Јовановић: ЛДП ће учествовати, дијалог нема алтернативу

БЕОГРАД: Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић најавио је да ће та партија учествовати у унутрашњем дијалогу о Косову, наводећи да институционални дијалог у овом тренутку нема никакву алтернативу и да не постоји изговор за неучествовање у њему.
cedomir jovanovic, Dnevnik/Slobodan Šušnjević
Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

Ово није дијалог о (Александру) Вучићу, него о Србији и њеној будућности, оценио је Јовановић у изјави за јавност.

Према његовим речима, Косово је корен наших проблема и узрок лутања Србије, али сматра да се мора отворити и дијалог о Босни и Херцеговини, уласку Србије у НАТО, поремећеним унутрашњим односима, слободи медија и говора, промени Устава Србије.

ЛДП ће преузети одговорност у име оних који нису ћутали о Косову, плаћајући високу личну цену одлуке да не лажу своју земљу, и разговарати са Вучићем о тим темама, поручио је Јовановић.

Он је истакао да је ЛДП на истим позицијама где су и били и да су сачекали да и они који воде земљу схвате значај унутрашњег дијалога о Косову и тражењу решења које ће нашој деци гарантовати будућност и трајни мир. 

Немамо никакво разумевање за безбројне монологе, којих је препуно наше друштво, и кукавичлук, којима се данас појединци служе да би побегли од одговорности која је пред свима нама, навео је Јовановић.

Он је најавио да ће пред људе изаћи са грађанском платформом и тражити помоћ оних од којих очекују да буду подршка идеји модерне Србије.

Јовановић истиче и да нема места политиканству, као ни политичком комфору – “од нас се очекује да преузмемо иницијативу и окупимо све оне који су годинама били клеветани због истине коју су храбро говорили”. 

Данас је прилика да се са тим ставовима иступи кроз институционални дијалог који у овом тренутку нема никакву алтернативу и не постоји изговор за неучествовање у њему, закључио је Јовановић, саопштио је ЛДП.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести