КОЛОНЕ КАМИОНА СА СРПСКОМ РОБОМ ЈОШ ЧЕКАЈУ на Јарињу, Мердару и Кончуљу

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Камиони са српском робом и даље чекају на административним прелазима Мердаре, Јариње и Кончуљ, пошто им је Приштина забранила да уђу на територију Косова и Метохије, јавља извештач Танјуга са лица места.
t
Фото: Танјуг/Дописништво КиМ

Влада у Приштини забранила је улаз камионима који преносе робу из централне Србије, али и празним камионима са регистарским таблицама које издаје Србија.

Припадници специјалних јединица такозване косовске полиције јуче су у српској средини у Грачаници вршили претрес аутомобила.

У близини угоститељског објекта који окупља младе Србе у Грачаници и у близини Дома културе десетак припадника Специјалне полиције заустављали су сва возила и вршили комплетан претерес и аутомобила и људи, јавио је извештач Танјуга са лица места.

Кроз већински српско место Грачаницу, у којој живи око 10.000 становника, пролази магистрални пут који води од Приштине према Гњилану.

Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ позвао је јуче председника Србије Александра Вучића и премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија на разговоре у Бриселу следеће недеље.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести