МИНИСТАР ФИНАНСИЈА СИНИША МАЛИ Опозиција покушава да оспори неспорно - Србија се развија, има стабилне финансије

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да опозиција покушава да оспори оно што је неспорно - да се Србија гради, расте и развија, као и да је у свету препозната као земља стабилних јавних финансија.
s
Фото: Youtube printscreen/ Informer

"Непарним данима у месецу опозицији смета што у Србији граде стране фирме, парним што има пуно посла на државним пројектима за домаће грађевинске компаније. Тако некако изгледа озлојеђено, некритичко тумачење потпредседника ССП-а Душана Никезића, када покушава да оспори неоспорно – Србија се гради, расте, развија и ви ту не можете баш ништа. Срећом по Србију", објавио је Мали на инстаграму.

Мали истиче да се труди да разуме те покушаје, јер је лако бити опозиција лошој власти.

"Али, како бити опозиција у земљи у којој је актуелна власт извукла Србију из банкрота, смањила незапосленост са 25,9 на 9 одсто, подигла запосленост на више од 50 процената, изградила ауто-путеве, брзе саобраћајнице, брзе пруге, школе, болнице, мостове, привукла 4,5 милијарди евра страних директних инвестиција, довела 500 фабрика, отворила пола милиона радних места, остварује раст од 2,5 одсто прошле године и очекује раст БДП-а од 3,5 одсто ове године у годинама тешке економске светске кризе", навео је Мали.

С друге стране, наводи Мали, резултати власти Драгана Ђиласа су раст само његовог конта на рачунима до 619 милиона евра, док су сви други макроекономски подаци били такви да нам је била потребна цела деценија да опоравимо финансијски систем Србије од погубног управљања данашње опозиције.

"Данас, када је Србија у свету препозната као земља стабилних јавних финансија са међународним угледом упркос свим политичким кризама које је потресају, данас када имамо подршку и похвале ММФ-а, када Financial Times ставља српске градове на листу најбољих инвестиционих дестинација, када смо завредели светску пажњу доделом организације ЕКСПО изложбе, највећег светског догађаја 2027. године, данас би Никезић да мало буде државни секретар у тој Србији", рекао је Мали и поручио да не иде то тако.

Нагласио је да је опозиција имала своју прилику када је била на власти и да ништа није урадила.

"То велико ништа смо успели да санирамо, а ви сте прокоцкали своју шансу. У то име пуно вас поздравља пола милиона људи који су у ваше време остали без посла, док су се они који су радили мучили да прехране породице са просечном платом од 330 евра, па су их помагали пензионери са њихових просечних 200 евра. Пуно је то поздрава, Никезићу, ако ме разумете", поручио је Мали.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести