ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ДАН КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ Корачајући стопама јунака...

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић данас је припадницима Копнене војске честитао 16. новембар - Дан тог вида Војске Србије.
TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ
Фото: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

"Корачајући стопама јунака који су с непоколебљивом вером и надом тог 16. новембра 1914. године на Колубари јуришали за слободу своје отаџбине, већ пуних 109 година успешно чувате успомену живом, баштинећи традиције вида копнене војске", навео је Вучић у честитци.

Истакао је да је Копнена војска, као најбројнији и најопремљенији вид Војске Србије, одличном организацијом, пажљивим одабиром људства и захтевном обуком успева да успешно одговори свим изазовима које собом носе задаци и мисије који су вам постављени.

"У протеклом периоду припадници ваших јединица доказали су да упркос бројним притисцима и провокацијама којима су били изложени, нарочито приликом обезбеђивања административне линије са Косовом и Метохијом и контроле Копнене зоне безбедности, њихову челичну вољу и висок ниво професионализма у заштити државне територије и грађана Републике Србије, ма где се они налазили, ништа не може сломити", нагласио је Вучић.

Како је навео, у наставку започетих реформи, као кључни чинилац Војске Србије у савременој војној организацији, по мери усвојених, проверених и потврђених међународних стандарда и критеријума, као и до сада, увек ћете имати подршку државе.

"Честитам вам празник, уверен да ћете својим ангажовањем наставити да и убудуће дајете изузетан допринос развоју вашег вида, безбедности сваког грађанина и стабилности Републике Србије у целини", наводи се у честитки председника Вучића.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести