Преминуо Момир Булатовић

ПОДГОРИЦА: Бивши председник Црне Горе Миомир Булатовић преминуо је данас у Кучима у 63. години.
momir bulatovic, mc.rs
Фото: mc.rs

Булатовић је био председник Црне Горе од 1990. до 1998. године и председник Савезне владе СР Југославије од 1998. до 2000. године, преносе Вијести.

Булатовић је 1989. године изабран за председника Председништва СК Црне Горе, а председник Црне Горе постаје на првим вишестраначким изборима 1990. године.

После осам година на челу републике и сукоба у врху Демократске партије социјалиста, чији је председник био од оснивања, Булатовић губи на председничким изборима од свог дотадашњег сарадника и премијера Црне Горе Мила Ђукановића.

Убрзо после смене 1998. године уследила је понуда Слободана Милошевића да састави кабинет на савезном нивоу где је Милошевић тада био председник.

На овом положају Булатовић се задржао непуне две године.

Умро је највероватније од срчаног удара.

Вучић упутио телеграм саучешћа породици

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа породици бившег председника Црне Горе Момира Булатовића који је преминуо данас, саопштено је из службе за сарадњу с медијима председника Србије.

„Упућујем искрено саучешће породици Булатовић поводом изненадне смрти Момира Булатовића. Остаће упамћен као бивши председник Црне Горе и бивши премијер Владе Савезне Републике Југославије, који је доследно спроводио политику заједништва Србије и Црне Горе“, наводи се у телеграму председника Србије.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести