Протест Срба у Грачаници, најважнији лекови

ГРАЧАНИЦА: Радници општине Грачаница, Клиничког болничког центра Приштина у Грачаници, Дома културе, као и власници угоститељских и трговинских објеката, данас су протестовали због политике Приштине према Србима на Ким и повећања таксе од 100 одсто на српску робу.
gracanica protest
Фото: Tanjug (video)

Наставићемо мирно и достојанствено са протестима. Надамо се да ће ускоро ове мере бити укинуте. Сви знамо шта те мере могу значити и колико могу да угрозе опстанак и останак српског народа на овом просторима, истакао је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Он је рекао да су данас затворене све продавнице, јавни објекти, а да ће грађани наставити да прете ситуацију, и у складу са њом да се понашају.

За сада нисмо добили никакав сигнал Приштине да ће ове мере бити укинуте, рекао је Поповић. 

Др Драгиша Рашић из КБЦ у Грачаници рекао је да ове мере Приштине утичу на снабдевање и пружање здравствених услуга свим грађанима.

Окупили смо се и да апелујемо на целокупну европску и светску јавност због новонастале ситуације, а посебно на Светску здвраствену организацију која мора бии упозната са овим јер се тиче њиховог домена рада, објаснио је он.
Лекар Ненад Шуловић наводи да КБЦ има неке залихе, али да постоји забринутост да, како време буде пролазило, може доћи до благе хуманитарне катастрофе.

Оценио је да седам дана КБЦ може да функционише без проблема и да процес рада није доведен у питање.

Александар Гуџић из Дома културе у Грачаници рекао је да је обустављен рад на сат времена како би се указало на проблем који постоји с компликованом и самовољом бирократије у Приштини.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести