ПУ Радосно детињство добила најмодернију и највећу кухињу у региону

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић отворили су нови објекат централне кухиње Предшколске установе „Радосно детињство“ у Новом Саду, највећи објекат овог типа у региону, у ком се дневно спреми 60.000 оброка и у ком је запослено 120 радника.
m
Фото: vojvodina.gov.rs

Заједничким снагама завршили смо објекат какав не постоји у нашем окружењу. Ово је пример и сарадње и постављања стандарда које желимо да пренесемо и на друге области. Све пројекте које смо договорили са Градом Новим Садом ми смо и реализовали, казао је председник Мировић.

У Покрајинској влади, биће одржан саастанак са свим представницима локалних самоуправа ради дефинисања циљева и приоритета. Идемо у нове пројекте у 2020. години са буџетом од 80 милијарди динара, који је, за готово 18 милијарди динара већи него буџет који нам је оставила претходна Покрајинска владе, казао је Мировић.

Фото: vojvodina.gov.rs

Веома сам поносан што је „Радосно детињство“ као највећа установа на територији Града, са преко две хиљаде запослених, 16 хиљада малишана и неколико десетина објеката коначно добила оно што је дуго чекала. Не бих да идем у историју и објашњавам са каквим смо се проблемима суочавали, а који се односе на незавршен и лош испланиран пројекат, судске спорове и дуговања. Овом приликом желим да се захвалим господину Мировићу и Покрајинској влади јер су нам они помогли да овај пројекат завршимо, изјавио је Вучевић.

Он је додао да капацитети нове централне кухиње омогућавају да се дневно произведе 60 хиљада оброка и то по свим најсавременијим стандардима, будући да просторни и технички услови омогућавају припрему квалитетнијих оброка за децу, уз максималну контролу здравствене исправности.

Кухиња има капацитет да пружа услугу и другим установама, као што су основне школе, приватни вртићи или геронтолошки центри, а поред тога планира се сарадња и са образовним системом, тако да ће ученици средње Економске или Хемијске школе овде моћи да долазе на праксу и да у стварној производњи упознају све процесе о којима уче. Време ће показати шта је још потребно урадити како би се додатно унапредили услови за рад запослених. Увидели смо да је потребан лифт за вешерај и то је нешто што планирамо да реализујемо у наредном периоду, али већ сада, у овим условима жене које раде у вешерају за три сата обаве ону количину посла за коју им је раније било потребно три дана, објаснио је Вучевић.

Честитам запосленима, а верујем да ће васпитачице пре свега обрадовати вест о повећању плате. Ове године је и Град Нови Сад уплатио солидарну помоћ као знак подршке онима који се баве веома одговорним послом, чувањем наше деце, поручио је градоначелник.

Фото: novisad.rs

Мени је драго што су се и у том смислу ствари побољшале, рекао је Вучевић.

Фото: vojvodina.gov.rs

Директор ПУ „Предшколске установе“ Маријана Попов казала је овом приликом да ова централна кухиња и технички и просторно омогућава припрему квалитетнијих и разноврснијих оброка, уз висок степен контроле безбедности хране, као и припрему хране деци која су у посебном режиму исхране.

Отварању централне кухиње присуствовао је и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести