Скупштина наставила расправу о Закону о уџбеницима

БЕОГРАД: Скупштина Србије наставила је данас расправу о Предлогу закона о уџбеницима, просветној инспекцији, националном оквиру квалификација, као и Предлогу закона о е управи и национаној инфраструктури геопросторних података.
skupstina srbije
Фото: Tanjug (O. Toškić, ilustracija)

Министар просвете Младен Шарчевић казао је да се Предлогом закона о уџбеницима омогућава процес дигитализација наставног садржаја и доношење стартегије коришћења дигиталних уџбеника.

Он је објаснио да се Предлогом закона о Националном оквиру квалификација омогућава лакша мобилност радне снаге.

Посланик ДС Радослав Милојичић указао је данас да је економска ситуација у Србији таква да родитељи не могу да приуште ужину за децу, а не таблете који су неопходни за дигиталне уџбенике, на шта му је министар Шарчевић одговорио да ће се за то побринути држава.

Посланици опозиције критиковали су што се закон доноси по хитном поступку, а указали су да је иста владајућа већина Закон о уџбеницима усвојила 2015. године, а сада се поново о томе расправља.

Они сматрају да је владајућа коалиција поднела преко 300 амандмана на Предлог закона о Националном оквиру квалификација како би, по њиховој оцени, онемогућили опозицију да говори.

Образлажући Закон о е управи, министар Бранко Ружић је рекао да ће комуникација грађана и администрације бити олакшана путем портала еУправа, док ће се законом о националној инфраструктури геопросторних података омогућити бољи пословни амбијент.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести