СПС ОДЛУЧИО: На изборе са досадашњим партнерима, после избора са СНС

БЕОГРАД: Социјалистичка партија Србије донела је на седници Главног одбора одлуку да на предстојеће изборе, који су најављени за 17. децембар, изађе са досадашњим коалиционим партнерима Јединственом Србијом, Зеленима Србије и удружењем "Наша Дрина", рекла је данас шефица посланичке групе те странке Снежана Пауновић.
2
Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Пауновић је за Танјуг рекла и да је на седници ГО, такође, донета одлука да се после избора настави сарадња са Српском напредном странком.

"Јуче је одржана седница Главног одбора СПС на којој су донете најважније одлуке око учешћа на изборима, одлука да се формира изборни штаб, а разговарало се и о коалиционим партнерима. СПС нема разлога да у овом тренутку мења своје коалиционе партнере.

О капацитету учешћа на листи и броју мандата ће свакако разговарати председник СПС Ивица Дачић који је добио то овлашћење, али се неће променити састав коалиције око СПС, дакле наставићемо сарадњу са ЈС Драганом Марковићем Палмом, Зеленима Србије и са 'Нашом Дрином'", рекла је Пауновић.

Она је додала да је пред социјалистима велики задатак, пре свега да постигне што бољи резултат.

"А онда наставити сарадњу са СНС и завршити све важне послове који су започети и важни за грађане. Треба наставити са развојем Србије, припремити Експо 2027, треба бринути о социјалном статусу", истакла је Пауновић.

Члан Председништва СПС Ђорђе Милићевић одбацио је најаве у медијима да би СПС могао да уђе у постизборну коалицију са појединим странкама опозиције.

"Нема постизборних коалиција са квазиевропејцима или квазипатриотама. Нема постоизборних коалиције са онима који су покушали да злоупотребе трагедију у ОШ Владислав Рибникар", рекао је Милићевић за ТВ Прва.

Он је додао и да нема постизборних коалиција са онима који се нису одредили према томе да ли признају независност тзв Косова, "који прихватају Резолуцију о Сребреници према којој су Срби геноцидан народ и нема коалиције са онима који су скоро писали европским званичницима, што ће ући у историју бешчашћа да се председнику Вучићу уведу санкције", рекао је Милићевић.

Додао је да грађани Србије не болују од амнезије и знају да препознају резултате и да ће поверење дати странкама владајуће коалиције.

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести