Стефановић: Нисам нити ћу бити кандидат за председника СНС 

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова и члан Председништва СНС Небојша Стефановић изјавио је данас да није нити ће бити кандидат за председника те странке и истакао да је за њега Александар Вучић најбољи председник и да би било излишно тражити лошије решење.
stefanovic, tanjug
Фото: Tanjug/ D.Kujundžić, arhiva

Стефановић је за телевизију Прва рекао да је за њега Вучић председник СНС и да не види бољег од њега. 

"Што се мене тиче, ту се прича завршава. Лично, нити сам био кандидат, нити сам данас, нити ћу то бити. Много пута сам то демантовао. Нисам неко ко ће бити председник СНС, моја политичка каријера је везана за Вучића, оно што ради у потпуности подржавам и мислим да не постоји бољи кандидат за то место", рекао је Стефановић.

Он је рекао да ће се видети шта ће се десити до децембра и изборне скупштине СНС, наводећи да чврсто верује да у СНС не постоји бољи кандидат од Вучића за председничко место.

"Не само због СНС, већ и због Србије. То је добро за Србију, јер је јака СНС променила лице Србије, помогла да се изборимо са криминалом и корупцијом, да земља економски напредује", рекао је Стефановић.

Упитан да ли ће преузети одговорност уколико се од њега буде тражило да буде председник СНС, Стефановић је одговорио да "не може ништа да се тражи од њега". 

"Ја са председником имам отворен однос, он зна шта ја мислим, а пошто објективно не постоји бољи од њега, било би излишно тражити лошије решење", рекао је Стефановић. 

Председник Србије и СНС Александар Вучић рекао је понедељак да би требало да се повуче с челног места у странци.

Вучић је јуче поновио да ће идуће године неко други преузети СНС, јер не планира да се кандидује на изборној Скупштини странке која би требало да се одржи у децембру.

Медији су пренели да у игри за наследника Александра Вучића на челу СНС тренутно као најозбиљнији кандидати фигурирају премијерка Ана Брнабић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и градоначелник Новог Сада и потпредседник странке Милош Вучевић.

EUR/RSD 117.5574
Најновије вести