УХАПШЕН МИЛАН РАДОИЧИЋ Полиција претресла његов стан, одређено му задржавање

Министарство унутрашњих послова Републике Србије сопштило је да је данас ухапшен Милан Радоичић, доскорашњи потпредседник Српске листе који се доводи у везу са дешавањима у Бањској на северу Косова и Метохије.
milan radoicic yt
Фото: Youtube/ Nova S

"Дана 3. 10. 2023. године полицијски службеници Управе криминалистичке полиције извршили су претрес стана и других просторија код лица Милана Радоичића којем је одређено полицијско задржавање до 48 часова", саопштено је из МУП-а.

Додаје се да је Радоичић уз кривичну пријаву приведен у Више јавно тужилаштво у Београду.

Подсетимо, Радоичић се пре четири дана одазвао позиву државних органа Републике Србије и у својству грађанина дао изјаву у Министарству унутрашњих послова о догађајима у Бањској, 24. септембра, на северу КиМ, када су убијена тројица локалних Срба и један припадник тзв. косовске полиције.

Радоичић је претходно, посредством адвоката Горана Петронијевића, саопштио да је поднео неопозиву оставку на место потпредседника Српске листе, а поводом догађаја у Бањској навео да је 24. септембра са својим сународницима дошао на север КиМ у пределу тог села како би охрабрио српски народ са тог подручја у пружању отпора терору режима Аљбина Куртија.

Фото: TANJUG/ STR

У обраћању јавности које је јуче Петронијевић прочитао на конференцији за новинаре, Радоичић је навео да о том доласку није обавештавао никога из структура власти Републике Србије, нити из локалних политичких структура са севера Косова и Метохије, нити је од њих имао било какву помоћ.

Он је обавестио "прогонитеље српског народа" да је обавио све логистичке припреме за одбрану српског народа и да то нема везе са његовим претходним политичким деловањем.

"Обавештавам све дежурне прогонитеље српског народа, од Куртија до његових бројних иностраних помагача, да сам лично обавио све логистичке припреме за одбрану нашег народа од окупатора. Овај мој чин није имао никакав други карактер, нити намеру и нема никакве везе са мојим ранијим политичким ангажманом", навео је Радоичић у саопштењу.

Он је у том саопштењу такође написао да је спреман да се у вези са овим догађајима одазове позиву надлежних органа Републике Србије.

У сукобу с такозваном косовском полицијом у Бањској, у општини Звечан, 24. септембра су убијени Стефан Недељковић из Звечана, као и Бојан Мијаиловић и Игор Миленковић из Лепосавића, а страдао је и полицајац Африм Буњаку.

О том догађају а и о каснијим тврдњама власти у Приштини, јуче су говорили министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести