ВУЧИЋ СА ГУТЕРЕШОМ Сумирали смо главне поруке са седнице СБ УН

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је имао срдачан сусрет са генералним секретаром Уједињених нација Антониом Гутерешом са којим је, како каже, сумирао главне поруке са седнице Савета безбедности УН о ситуацији на Косову и Метохији.
4
Фото: TANJUG/ United Nations Photo/ Eskinder Debebe/ bg

Са Гутерешом је, како је навео, говорио и о значају отворене дебате о горућим питањима безбедности опстанка српског народа на Косову и Метохији.

"Разменили смо мишљења и о актуелној глобалној ситуацији, као и о значају Уједињених нација у геополитичкој арени, као кровног форума у којем треба расправљати о свим релевантним темама од значаја за будућност свих нас", написао је Вучић на Инстаграм налогу будућностсрбијеав.

Била је важна седница СБ, видело се у каквој смо ситуацији због понашања Приштине, могли смо да видимо да је 12 или 13 од 15 чланица СБ недвосмислено изразило неслагање због Куртијеве одлуке око динара, то су важне поруке, борили смо се часно и поштено заступали своју земљу, изјавио је данас Вучић.

У Њујорку је јуче одржана ванредна седница Савета безбедности о ситуацији на Косову и Метохији на захтев Србије на којој је говорио председник  Александар Вучић.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести