Вучић: Шта је проблем с Јовањицом? Држава решила, похапсила...

БЕОГРАД:  Шта је афера у Јовањици, држава је разрешила тај случај и ухапсила људе, упитао је данас председник Алексаднар Вучић коментаришући амандман на извештај Европског парламента о Србији, а који се односи на случај Јовањице, Телекома и Крушика.
1
Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

На новинарско питање како коментарише извештај ЕП, односно амандмане на извештај, од којих се у једном наводи и захтев неколицине посланика за резултатима у случајевима Крушик, Јовањица, Телеком, и шта ће Србија урадити по том питању, Вучић је одговорио:

"Да се разреши афера Јовањица? Држава је разрешила, похапсила људе. Или мислите ваљда да држава треба да реагује на Јовањицу онако како ви реагујете или да формрианмо нову државу Јовањицу да би неко био задовољан?".

Он је упитао шта је афера у Јовањици, да ли то, што су се, каже, појавила двојица која нешто имишљају, па изгубе и приватно на суду.

"Мислите да лажима неко може да остварује политички профит? Не може, па макар био из Европског парламента", рекао је Вучић.

"Шта је проблем у Јовањици? Изгледа да нико не зна, осим што волите да слушате разне приче, јер када год питам - нико не зна ништа да ми каже осим глупости које слушам од појединих сецикеса, које друго и не знају да кажу", рекао је Вучић.

Tелеком неће више бити џак за ударање

Телеком Србије и државна имовина више неће моћи бити уништавани зарад тајкунских интереса као што је било пре 15 година, поручио је Вучић.

Он је, у изјави новинарима, после дочека АстраЗенека вакцина на београдском аеродрому, упитан за извештај Европског парламента у коме се помиње Телеком, Јовањица и Крушик, нагласио да Телеком неће више вити џак за ударање само да би двојица били богатији и имали политички монопол над свим.

Он је истакао да је посао Телекома да се бори на тржишту.

„Захваљујући нормама које смо ми донели имате могућност да осим да будете кабловски оператер можете да производите програм, што немате право у многим другим земљама. Али мислили смо да је то важно за слободу изјашњавања и медија. Сматрали смо да је добро да и тајкуни буду конкуренција државним компанијама“; објаснио је Вучић.

Истакао је да је немогуће да компанија, у којој има државног удела, буде , како је рекао, ишутирана са тржишта.

„Желим успех Телекому пошто је то компанија наших грђана, и кажем да она не може бити уништавана“; нагласио је он.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести