Вучић у Зајечару КАДА САМ ПОЛАГАО КАМЕН ТЕМЕЉАЦ, НИСУ МИ ВЕРОВАЛИ ДА ЋЕ БИТИ ГОТОВО

ЗАЈЕЧАР: Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, приликом обиласка новоизграђеног стадиона у Зајечару, да је Фудбалски савез Србије упутио допис да се Финале лиге Европе игра на новом Националном стадиону у Београду, који како је рекао, треба да буде завршен до 1. децембра 2026. године.
1
Фото: Tanjug

Ми имамо у плану да реконструишемо и стадионе у Чаиру и Крагујевцу. Овде је у Зајечару много лепо да се игра, не може да се покисне. Знам да смо упутили неки допис, да се игра Финале лиге Европе, тако да ће то бити на нашем највећем стадиону, и ако буде, свакако ће бити велика ствар. Ово су лепи стадиони, али су нам стадиони и у Нишу и Крагујевцу. Потребан је Национални стадион, потребно је решавање питања ФК 'Звезде' и ФК 'Партизана', као и клуба из Новог Сада", рекао је Вучић приликом обиласка стадиона заједно са првим човеком Европске фудбалске уније (УЕФА) Александрем Чеферином.

Вучић је рекао да, када погледате стадионе у Немачкој, Шпанији или Енглеској, да смо ми ипак још увек далеко, али да је ово добар почетак. "Када сам полагао камен темељац, људи ми нису веровали да ће бити готово. Сада, као што видите, завршили смо. У Лесковцу данас ако будемо имали среће, ја то као навијач кажем, после 24 године и правде за све људе у овој земљи, да треба се пласирамо на ЕП. Ваљда ћемо боље да одиграмо него на Светском првенству. Ја сам увек скептик. Зоран Јанковић каже да ће бити 2:0 за Србију, тако да - видећемо", додао је Вучић.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

 

Чеферин је рекао да је за велика такмичења потребна још већа инфраструктура, али да Србија напредује. "Када сам био први пут овде, председник је рекао да ће изградити пет стадиона и Национални стадион. Рекао сам да нисам сигуран, али сада видим да се ради. Свака част", рекао је Чеферин.

Обиласку стадиона поред Вучића и Чеферина присуствују и министар спорта Зоран Гајић, председник Републике Српске Милорад Додик, градоначелник Љубљане Зоран Јанковић, председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић, градоначелник Зајечара Бошко Ничић, председник ФСС Драган Џајић, директор Националних асоцијација УЕФА Зоран Лаковић, потпредседник ФСС Бранислав Недимовић и генерални секретар Јован Шурбатовић.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић рекао је да је стадион "Краљевица" у Зајечару од великог значаја за град и да је изграђен по највишим УЕФА стандардима. Ничић је рекао за Танјуг да је велики дан за спорт што је изграђен нови фудбалски стадион и да очекује да се на њему играју различите утакмице. "Ја сам као први човек града пресрећан због свега овога. На нама је да што пре порадимо да овакве велелепне објекте прати одговарајућа инфраструктира, говорим о хотелима, ми радимо на томе", рекао је он.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести