НИ ПО БАБУ, НИ ПО СТРИЧЕВИМА Наставак Дневниковог турнира у малом фудбалу 8. јануара

Нема протекције на Дневниковом турниру у малом фудбалу. Да су судије на нивоу угледа своје организације, како на покрајинском, тако и на градском нивоу, и да суде „ни по бабу, ни по стричевима“ било је извесно и раније, али је меч Вулкан Каћ – М тим (4:2) то и потврдио на делу.
2
Фото: Dnevnik.rs

Наиме, колектив М тима селектирао је и под име своје фирме сместио „алфа и омега“ у организацији Дневниковог турнира, његов директор Веселин Вилотијевић. По два гола за победнички тим постигли су Рис и Касаповић, док је двоструки стрелац за М тим био Перишић. Вилотијевић је спортски честитао и супарничком тиму, али и судијама Вукмановићу и Пурићу чији је учинак био у складу са теоретским и практичним учењем њиховог ментора, овде у улози делегата такмичења на турниру Сеада Чочића.

Епитет дербија трећег такмичарског дана оправдали су играчи Паркинг сервиса, са некадашњим српским репрезентативцем Миланом Степановом на челу и ДОО Агродруг Змајево 2:1, које су предводили браћа Марко и Бранко Чалија. Змајевчани су добро знали који је квалитет с друге стране мале Спенсове дворане, али су се, ипак, први отворили и запретили голману Вулину. Шест пута су шутирали у оквир његовог гола, али је голман Паркинг тима успешно заустављао лопту када су је већ сви видели у голу, стварајући тако основ за достојан одговор својих саиграча на противничке нападе. На крају, головима Боснића и Маравића, Паркинг сервис се у другом кругу придружио екипи НС бајк (филијали Паркинг сервиса). Једини гол за Агродруг, екипи која по свему што смо видели заслужује место у завршници, постигао је Нишић. Извештају са дербија додајмо и податак да је Степанов промашио пенал, после три корнера.

„Златни спонзор“ Дневниковог турнира, компанија Меркур икс тип, селектирала је моћну екипу, која је у првом колу истакла кандидатуру на висок пласман у завршници. Меркур аутомат клуб, како се екипа зове, са 4:0 је победио солидан тим ФК Стражилово. Тим, састављен од играча клубова из Западнобачког управног округа, Сомбора, Куле и Оџака, које је предводио некадашњи фудбалер апатинске Младости, сада стапарског Хајдука Милан Вујин, који је био и стрелац четвртог гола за свој тим. Прфетходна три постигли су Матић, Матијевић и Вукелић.

Овом извештају додаћемо и резултатски велеобрт у последњем минуту меча. Сухомеснати производи Шовљански је водио до последњег минута са 1:0 (Лукаја) против екипе Аутосервис Јанковић. На 40 секунди пре краја Ердељан је изједначио резултат, да би 18 секунди до завршетка меча и очекиванмих пенала, стрелац водећег гола Лукаја начинио трећи корнер и тако омогућио Ердељану да својим другим голом, овога пута из пенала, одведе Јанковића у друго коло. 

Л.Бакмаз

Резултати трећег дана:

СЕНИОРИ: Пр. меса Ерић – Аутогалант Ветерник 2:4, Паркинг сервис – ДОО Агродруг Змајево 2:1, Вулкан Каћ – М тим 4:2, Стражилово (фсгнс) – Меркур аутомат клуб 0:4, Фул фил форма Урбанико – Пирли 7:1, Циле и другари – Буразери 5:1, ОФК Футог (фсгнс) –  Пролетер 1951 (фсгнс) 1:0, ГСП Независност – Новосадска петорка 7:1, Аутосервис Јанковић – Шовљански 2:1. 

Парови 1/16 финала турнира: Кафе Александар – Бачка Ђурђево, Борац – Меркур икс тип, Кларис – Камен Блешић, Фурни ентеријер – Економски геометри, Вискол – Софекс, Дневник – НС бајк, Машинско малтерисање „Браћа Милановић“ – Перун дестилерија, Скајоптик – Ларбо, Паркинг сервис – Вулкан Каћ, Максбет – ГСП Независност, Цирих Бач – Обилић Вилово, Про тим Вуковар – Аутогалант Ветерник, Меркур аутомат клуб – Фул фил Урбанико, Скајоптик Меридиана – „Петар Пуача“ (фсгнс), Аутосервис Јанковић – Шератон, Циле и другари – ОФК Футог (фсгнс).

Прелиминарно такмичење на Дневниковом турниру завршено је једино у конкуренцији најмлађих. У полуфиналним утакмицама полетараца (2013. и 2014. год), 13. јануара састају се: Феникс – Наур, Краљев парк – Тријумф 021.

Прве утакмице шеснаестине финала у конкуренцији сениора на програму су у понедељак, 8. јануара. Истог дана наставља се такмичење у групама у конкуренцијама петлића, пионира, кадета, јуниора и ветерана. Распоред утакмица и сатницу објавићемо у празничном издању Дневника, уочи Божића.

Фото: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести