Аранђел Стојковић пред дуел Војводине у понедељак у Сурдулици: Размишљамо једино о новој победи

Дуго се Аранђел Стојковић, фудбалер Војводине, борио против тога да му више одговара да игра на месту задњег везног играча.
Arandjel Stojkovic
Фото: Аранђел Стојковић (у средини) у дуелу Војводина – Радник (2:0) прошле јесени, фото: Ј. Грлић

У Нови Сад је стигао као десни бек, пружао запажене игре уз аут-линију, а онда га је, силом прилика, тренер Ненад Лалатовић прекомандовао у везни ред. 

Младић из Добановаца одлично се снашао и у новој улози, а колико добро, о томе довољно сведочи податак да је био најбољи појединац четвртфиналне утакмице Купа Србије, у којој су црвено-бели у Суботици савладали неугодни тим Спартака (2:1).

-Колико год да сам тврдио да ми више одговара улога десног бека од оне задњег везног, игре које пружам у везном реду ме демантују – рекао је Стојковић. – Посебно се то односи на сусрет у Суботици, на стадиону на којем увек имам мотив више да се прикажем у најбољем издању, јер сам раније био члан Спартака. Био сам убеђен да ми је природоно место на десној страни терена, да сам прави бек, али...

Воша је савладала „плаве голубове“ и нашла се у четвртфиналу Купа.

-Није нам било лако, али смо се скупили сви заједно, пружили добру партију и прескочили тешку препреку. Били смо, по мени, биољи ривал и савладали Суботичане, настављајући тако битку на путу ка одбрани трофеја. Нажалост, немамо времена да испољимо задовољство, јер нас колико већ у понедељак очекује веома захтевна утакмица с Радником у Сурдулици. Зна се: и тамо одлазимо решени да упишемо сва три бода, само на тај начин размишљамо, иако нам је јасно да нам неће бити лако.

Радник игра добро у овој сезони, тренутно се налази на шестом месту на табели, а пласирао се, баш као и Новосађани, у полуфинале Купа.


Др Чолаковић: Повређени и даље на поштеди

Лекар Војводине др Владимир Чолаковић истакао је да тренер црвено-белих Ненад Лалатовић за утакмицу с Радником тешко да ће моћи да рачуна на услуге Топића, Вукадиновића и Андрића.

-Сву тројицу, како ствари стоје, очекујем на терену најраније после репрезентативне паузе, дакле тек почетком априла – истакао је др Чолаковић. – Можда би једино Андрић могао да се нађе у конкуренцији за тим већ у Сурдулици, али је препорука да је боље да паузира и да се не напреже, како би му се расекотина на капку добро и што пре зацелила.


-То најбоље сведочи о квалитету нашег следећег ривала. Уз све то, Сурдуличани имају и тренутно најбољег стрелца Суперлиге Милана Макарића, а није ни мало једноставно наћи се на том месту као играч Радника. Реч је о одличном фудбалеру, знамо се добро, били смо недавно заједно у саставу репрезентације Србије на турнеју по средњој Америци, па је јасно да ћемо моратин да будемо максимално опрезни у погледу заустављања напада ривала и Макарића, посебно.

Ипак, „стара дама“ из Новог Сада, утисак је, ушла је у добру форму, а колико је то тачно, показаће и сусрет у понедељак.

-Нећемо мењати ништа у погледу тога с каквом жељом и мотивом улазимо у утакмицу. Јасно нам је да нас само победе воде ка испуњењу онога што сви заједно желимо, тако да ћемо и у дуелу с Радником за циљ испред себе да поставимо нову победу. Имамо квалитет и снагу, већ смо то доказали, али је фудбал такав да вас свакодневно тера да се изнова и изнова потврђујете – нагласио је Аранђел Стојковић.

Тренер Војводине Ненад Лалатовић, како ствари стоје, неће моћи да рачуна на све играче, пошто се од раније повређенима Мирку Топићу у Миљану Вукадиновићу, у Суботици придружио и десни бек Никола Андрић, који је зарадио четири копче на расекотини капка ока.

Утакмица Радник – Војводина игра се у понедељак у Сурдулици, с почетком у 14 часова, уз пренос читавог њеног тока на Новосадској ТВ, а биће и део мултипреноса на првом програму ТВ Арена спорт.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести