Барселона победом над Ливерпулом једном ногом у финалу Лиге шампиона

Фудбалери Барселоне савладали су Ливерпул са 3:0 у првом полуфиналном сусрету Лиге шампиона на Камп Ноу и направили велики корак ка пласману у финале.
barselona, tanjug ap
Фото: Slavlje igrača Barselone, foto: Tanjug (AP Photo/Emilio Morenatti)

Утакмица је играна у високом темпу, од самог почетка. Ливерпул је покушавао да збуни Барселону високим пресингом, али су домаћи успевали да то реше без већих проблема.

Барселона је створила неколико добрих прилика у првих 15 минута, али Алисонова мрежа се није затресла. И тако је било до 26. минута. Тада се Луис Суарес убацио иза леђа одбране, добио лопту и пласирао је у небрањени део мреже и Барселона је повела са 1:0.

Тај гол као да је тргао из сна изабранике Јиргена Клопа, који су заиграли још агресивније. И Ливерпул је у тим тренуцима постао озбиљнији противник. Гости се нису предавали иако су имали гол заостатка. Друго полувреме је Ливерпул почео још агресивније, рискирао је, али није користио прилике. То им се ускоро осветило, јер се Луис Суарес поново одлично убацио, добио правовремен пас и погодио пречку, па је Меси прихватио лопту и ушетао се у гол Ливерпула за предност од 2:0.

Након прекршаја Фабиња над Месијем на неких 30 метара од гола Ливерпула, Меси је преузео одговорност, шутирао на гол и погодио саме рашље Алисоновог гола за 3:0.

Фото: Tanjug (AP Photo/Joan Monfort)

Одмах по извођењу лопте са центра, Ливерпул је имао колосалну шансу да постигне гол у гостима, али је након ударца Манеа један од дефанзиваца Барселоне одлично реаговао и склонио лопту са гол линије, а она се одбила до Салаха који са непуних пет метара погодио стативу.

До краја утакмице Барселона је имала две солидне прилике, али је Дембеле оба пута био непрецизан.

Реванш меч је на програму за шест дана у Ливерпулу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести