Бе­дем Сур­ду­ли­ча­на одо­лео на Ка­ра­ђор­ђу

Бор­бе­на, али не и ква­ли­тет­на фуд­бал­ска пред­став ви­ђе­на је на “Ка­ра­ђор­ђу”. Го­сти из Сур­ду­ли­це би­ли су кон­крет­ни­ји у пр­вом де­лу, Вој­во­ди­на је има­ла ини­ци­ја­ти­ву и да­ле­ко ве­ћи по­сед лоп­те у на­став­ку, али без ре­зул­та­та, па је ре­ми нај­пра­вед­ни­ји ис­ход ме­ча.
Nemanja Subotić u duelu sa odbranom Radnika Foto: J. Grlić
Фото: Не­ма­ња Су­бо­тић у ду­е­лу са од­бра­ном Рад­ни­ка Фото: Ј. Грлић

Од стар­та утак­ми­це го­сти су ста­ви­ли до зна­ња да зна­ју да игра­ју фуд­бал, да су еки­па ко­ја има фи­зи­о­но­ми­ју и зна шта хо­ће. Већ по­сле три­де­се­так се­кун­ди на­кон крат­ког ис­пу­ца­ва­ња Ла­ки­ће­ви­ћа, лоп­та је до­шла до бив­шег фуд­ба­ле­ра Вој­во­ди­не Ду­ша­на Ми­ћи­ћа ко­ји је шу­ти­рао са иви­це ше­сна­е­стер­ца, али пра­во у до­бро по­ста­вље­ног Роц­ко­ва. У 6. ми­ну­ту Ке­ре­мех је цен­три­рао са де­сне стра­не, али је Ра­до­вић сла­бо за­хва­тио лоп­ту и она је оти­шла пре­ко го­ла. Пе­риод бо­ље игре го­сти су за­ма­ло кру­ни­са­ли у 11. ми­ну­ту, ка­да су  у ле­пој ак­ци­ју из­ме­ња­ли не­ко­ли­ко па­со­ва, Зла­та­но­вић је по­врат­ном лоп­том на­шао Ра­до­ви­ћа ко­ји је са око 12 ме­та­ра сна­жним удар­цем уз­др­мао преч­ку, а од­би­је­ну лоп­ту ни­је ус­пео да за­хва­ти Ке­ре­мех.

Тек по­сле то­га Вој­во­ди­на је ус­пе­ла да по­ве­же ре­до­ве, пре­у­зме ини­ци­ја­ти­ву, али не и да до­ђе до из­глед­ни­јих при­ли­ка за гол. У 17. ми­ну­ту Ан­тић је про­бао шут из да­љи­не, два ми­ну­та ка­сни­је и Ко­ја­ше­вић, али је на ме­сту био гол­ман Чан­ћа­ре­вић. У 23. ми­ну­ту со­лид­но је шу­ти­рао Ми­хај­ло­вић, за­ма­ло пре­ко го­ла, а нај­бо­љу ак­ци­јуу пр­вом де­лу до­ма­ћи су из­ве­ли у 36. ми­ну­ту ка­да је Ме­са­ро­вић про­шао по де­сној стра­ни, уба­цио лоп­ту на пе­те­рац, али је Ми­хај­ло­вић био за­ма­ло "кра­так" да уба­ци лоп­ту у гол.

У увод­ним ми­ну­ти­ма дру­гог де­ла ни­шта бит­но се ни­је де­ша­ва­ло на те­ре­ну, а он­да је из­глед­на кон­тра Но­во­са­ђа­на у 59. ми­ну­ту упро­па­шће­на сла­бим за­вр­шним па­сом, у си­ту­а­ци­ји ка­да су два на­па­да­ча Вој­во­ди­не ишла ка јед­ном од­брам­бе­ном игра­чу Сур­ду­ли­ча­на. Че­ти­ри ми­ну­та ка­сни­је ви­ђе­на је од­лич­на ак­ци­ја го­сти­ју, ка­да је агил­ни Ра­до­вић про­на­шао у ше­сна­е­стер­цу Стан­ко­ви­ћа, овај ухва­тио сна­жан во­леј, али за ма­ло пре­ба­цио гол.

Ула­зак Ка­ле­зи­ћа осве­жио је офан­зив­не ли­ни­је Вој­во­ди­не, па се у дру­гом де­лу дру­гог по­лу­вре­ме­на прак­тич­но игра­ла « вик­то­ри­ја » пред го­лом Рад­ни­ка. Го­сти су се бра­ни­ли по­кре­тљи­вом зо­ном ис­пред свог ше­сна­е­стер­ца, што је пред­ста­вља­ло пра­ви бе­дем ко­ји Но­во­са­ђа­ни на кра­ју ни­су ус­пе­ли да про­би­ју, ма­да су у фи­ни­шу има­ли не­ко­ли­ко со­лид­них ак­ци­ја и по­лу­при­ли­ка. У 76. ми­ну­ту Ка­ле­зи­ћу је бло­ки­ран шут по­сле до­брог со­ло про­до­ра. У 85. по­сле цен­тар­шу­та Ла­ки­ће­ви­ћа Зли­чић је из­бо­ли­ран ис­пред пе­тер­ца гол­ма­на го­сти­ју, а исти играч је у од­суд­ном мо­мен­ту из­гу­био лоп­ту на­кон кон­тре Но­во­са­ђа­на ко­ја је « ми­ри­са­ла » на до­бру за­вр­шни­цу у фи­ни­шу ме­ча. По­след­њу ка­кву – та­кву шан­су имао је Јо­ва­но­вић, али мре­жа је оста­ла не­так­ну­та.

Д. Кне­жић

Крунић: Реми реалан исход

Тренер Радника Симо Крунић био је задовољан исходом меча.

„Тешка утакмице за нас. Ми смо и пре меча били задовољни евентуалним бодом и освојили смо га. Имали смо своје прилике, имала их је и Војводина и мислим да је по свему виђено реми реалан исход“,  рекао је Крунић.

Шеф стрке Новосађана Владимир Буач је изјавио да су цви у табору Војводине знали да их очекује тежак мечпротив Радника.

Буач: Били смо ближи победи

"Честитам колеги Крунићу на освојеном боду. Радник је у серији победа и види се њихов напредак у игри. Наша игра није била течна, Радник је играо врло организовано, али сматрам да смо имали за нијансу боље прилике и да смо били ближи победи“,  рекао је Буач.

На утакмици за Војводину су дебитовали Младен Деветак (18) и   везиста Лука Вујановић. „Деветак је изданак омладинске школе у предтсавља будућност Војводине, док је Вујановић одиграо сасвим солидан меч“,  рекао је Буач.


Вој­во­ди­на - Рад­ник 0:0

НО­ВИ САД: Ста­дион Ка­ра­ђор­ђе, гле­да­ла­ца 600, су­ди­ја: Јо­ва­но­вић (Ка­лу­ђе­ри­ца). Жу­ти кар­то­ни: Су­бо­тић, Јо­ван­чић, Ве­се­ли­но­вић (Вој­во­ди­на(), Чан­ча­ре­вић, Ива­но­вић (Рад­ник).  

ВОЈ­ВО­ДИ­НА: Роц­ков 6,5, Де­ве­так 6, Ко­ја­ше­вић 6, Ла­ки­ће­вић 6, Ме­са­ро­вић 6 (Зли­чић), Су­бо­тић 6 (Ка­ле­зић 6,5), Ан­тић 6,  Ву­ја­но­вић 6, Јо­ван­чић 7, Ве­се­ли­но­вић  6,5, Ми­хај­ло­вић 6 (Јо­ва­но­вић).

РАД­НИК: Чан­ћа­ре­вић 6, Мла­де­но­вић 6,5, Ива­но­вић 6,5, Ке­ре­мех (Стан­ко­вић 6), Ра­до­вић 7, Гој­ко­вић 6, Пеј­чић 6, Жа­ку­ла 6 (Ми­ро­са­вље­вић), Ми­ћић 6,5 (Ми­јић),Та­на­син 6, Зла­та­но­вић 6,5.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести