СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ Воша пала у финишу дербија

Партизан – Војводина  3:1 (0:0)
w
Фото: I. Mršić

Партизан је сачувао лидерску позицију на суперлигашкој табели победом у дербију 17. кола против Војводине са 3:1. Најзапаженији појединац дербија у првом полувремену био је голман Војводине Царевић. Захваљујући његовим правовременим поставкама и сигурним интервенцијама Партизан није успео да материјализује снажнији утисак о вредностима свог колектива у односу на новосадски састав, опредељен на одбрану сопственог гола.

Најпре је голман Војводине изласком у шут Салдањи у 19. минуту наговестио одличну форму, да би потом заустављао шутеве, редом: Захида у 34. Саничанина један минут касније, Салдање у 37. и Канутеа у петом минуту надокнаде времена. У збиру „црно-белих“ прилика за вођство, ипак, издвојили смо шансу у 23. минуту, када ни Царевић не би успео да заустави лопту, да ју је Калулу стигао на пет метара удаљености од гола. Била је то прецизно изведена акција у троуглу Калулу, Захид и Антић, али је зачетник акције Калулу закаснио да реагује на Антићеву асистенцију с леве стране. За то време, осим покушаја у првих 15-ак минута да стигну до противничког шеснаестерца, Новосађани су практично сву вештину баратња лоптом усредсредили на грађење одбрамбеног бедема испред одличног Царевића, са сигурним централним бековима Росићем и Црномарковићем у основи таквог опредељења.

Фото: I. Mršić


Дуљај: Одлична утакмица, показали смо карактер и заслужено победили

Била је одлична утакмица са обе стране. Противник је био одличан у организацији одбране, имају сјајног тренера, Поповића кога поштујем, рекао је тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај после победе против Војводине (3:1). "Показали смо карактер после примљеног гола, да се не предајемо, часно освајамо поене. Честитке Војводини и тренеру, желим им пуно успеха. Захваљујем се навијачима, без њих не бисмо могли ништа", рекао је Дуљај. Пре меча сам рекао играчима да не морају ништа, само да дају све од себе, додао је он. "То је оно што је важно. Како тренирамо, тако и играмо и обрнуто. Постоје играчи који могу у сваком тренутку да промене ток утакмице. Сад су то били Мениг и Баждар. Следећа утакмица је Графичар у четвртак", поручио је Дуљај, а пренео Танјуг.


Са два покушаја у првих пет минута другог полувремена Војводина је наговестила офанзивније издање, на шта је домаћин одговорио вођством у свом првом покушају у 57. минуту. Свој првенац у црно-белом дресу постигао је Кануте, који је одлично реаговао на одбитак од Црномарковића, на удаљености од 19 метара, после Натховог покушаја. Резултатски минус пробудио је Новосађане. Њихови узастопни напади, који су уследили, резултирали су изједначењем у 67. минуту: центрирао је Зукић, а гол за изједначење постигао Николић. Да би лидер на табели, ипак, сачувао предност у односу на највећег ривала, допринео је Захид два минута пре краја, да из гужве коју није једноставно описати, искористи асистенцију Калулуа за свој шести гол у сезони и 14. победу Партизана, коју је из једанаестерца оверио Салдања својим 11. голом у првенству, после прекршаја Гиорбелидзеа на њему.

Фото: I. Mršić

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца 5.500, судија Милош Милановић (Ћуприја), стрелци: Кануте у 53. и Захид у 88. и Салдања у 90+ минуту (11 м) за Партизан, Николић у 67. минуту за Војводину, жути картони: Кануте, Натхо, Салдања, Белић, Јовановић (Партизан), Милосављевић, Црномарковић (Војводина).

ПАРТИЗАН: Јовановић 6, Стојковић 6 (Филиповић), Илић 6,5, Саничанин 6, Антић 6,5, Белић 6, Кануте 7 (Мениг), Калулу 6,5 (Трифуновић), Natho 6 (Баждар), Захид 7, Салдања 6. 

ВОЈВОДИНА: Царевић 7, Лазаревић 6, Росић 6,5, Црномарковић 6,5, Гиорбелидзе 6, Зукић 6, Милосављевић 6, Вукановић 6, Николић 6,5, Малбашић 6 (Кембел 6), Ивановић 5,5 (Радуловић ).

 

  Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести