ВОЈВОДИНА ГОСТУЈЕ ПАРТИЗАНУ (субота, 15.30) Нови дерби, рачуница стара

Ретке су прилике да у првенственим мечевима учесници дерби кола започињу са позиција поражених екипа у претходним утакмицама.
ФК Војводина/Асистент за Вошино изједначење са Звездом: Ђорђе Црномарковић
Фото: ФК Војводина/Асистент за Вошино изједначење са Звездом: Ђорђе Црномарковић

Сада је тај случај: баш као и водећи Партизан и Војводина је у минулом колу остала без и једног бода. Колико би такав расплет могао да буде отежавајућа околност, а колико мотив више да се на искушење одговори на жељени начин, одговориће данас фудбалери Партизана и Војводине у међусобном сусртету у Београду.

-Не смета ми то што после искушења са Звездом, одмах потом идемо на ноге Партизану – коментар је тренера Војводине Ранка Поповића. – То су утакмице где би требало да видимо где смо, да нам покажу докле смо стигли у односу на оно шта смо радили у претходном периоду. Неће то да буде утакмица судњег дана, или утакмица сезоне, као што често чујемо у спортским релацијама. Међутим, та утакмица може пуно тога да нам покаже и да нам одреди правац даљег деловања. То што мене радује јесте оцена да је иза нас најбоља седмица рада од када сам у Војводину стигао. Била је привилегија да будем са њима и да их са сарадницима припремам за још један дерби. Једино што нам преостаје је да све то пребацимо на терен. Успемо ли у томер, а ја верујем да хоћемо, тада нема зиме.

Извесно је да ни у сусрету са Партизаном неће заиграти Матеус, чији је квалитет долазио до изражаја у минулим утакмицама, али и у делу игре са Звездом, док је био на терену. Пар минута по његовом изласку због повреде, гости су постигли гол. Руководећи се рачуницом да кога нема, без њега се мора, Поповић је рекао да Војводина има довољан број квалитетних играча за коректан одговор на свако искушење. Довољан број да, али не и преко тога.

-Ако помислимо да смо бољи него што јесмо онда можемо да одемо у другу крајност, јер наше ноге још нису чврсте толико колико би требало да буду – ценио је Поповић. - Утакмица са Звездом нам даје за право да односом и квалитетеним издањем, што се фокуса на задатак тиче, наставимо у истом смеру. Будемо ли тако одговорни, уз елиминацију грешака које смо начинили пре седам дана, можемо да се радујемо сусрету са Партизаном, о чијим квалитетима нема потребе да се изјашњавам, колико колективним, у истој мери и појединачним вредностима њихових играча. Будемо ли се бавили њима, само ће глава да нас заболи.

Поповић је додао да је искуство са Црвеном звездом архивирано пре него што су играчи и чланови његовог штаба напустили стадион Карађорђе по окончању дербија. Самосвесност Вошиних играча, по речима њиховог тренера, надвладала је претпоставку о деморалисању екипе због пораза у дербију у коме је колектив у најмању руку био равноправан партнер шампиону. 

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести