ВОЈВОДИНУ, ПОСЛЕ ЗВЕЗДЕ НА КАРАЂОРЂУ, У БЕОГРАДУ ОЧЕКУЈЕ ПАРTИЗАН Воша из дербија у дерби

Минула фудбалска седмица у Новом Саду протекла је у знаку анализе суђења у дербију између Војводине и Црвене звезде, који је шампион решио у своју корист и тако преполовио заостатак у односу на Партизаново лидерство.
с
Фото: фК Војводина

У Вошиној бази у ФЦ „Вујадин Бошков“, међутим, један је дерби архивиран, следећи узастопни је у жижи припрема и свих разговора и међу играчима и у њиховој комуникацији са члановима стручног штаба.

-Изгубили јесмо, али поражени нисмо у сусрету са Црвеном звездом – подсећа стрелац изједначујућег гола за Војводину у дербију Радомир Милосављевић. – Утисци се још нису слегли, а пред нама је нови дерби, једнакло тежак меч и ништа мање захтеван, с обзиром на

Партизанову лидерску позицију, озбиљно уздрману тешким поразом против ТСЦ-а. Многи кажу да у том њиховом губитку на домаћем терену ми тражимо шансу да дотучемо грогираног лидера. Нисам сагласан са таквом рачуницом. Ближи сам оцени да је тај непријатан моменат мобилисао све у Паризану и мотивисао их да против нас потраже сатисфакцију за резултатски неуспех, после завидног низа победа. Они имају своју рачуницу, ми ценимо да смо знатно

напредовали у игри у односу на први део првенства. У сваком случају ценим да ће то бити знатно неизвеснија утакмицу у односу на летошњи меч на Карађорђу.

Летос на Карађорђу Партизан је победио са 2:0 и управо је тим успехом против Војводине наговестио низ победа достојан лидерске позиције, који је трајао све до претходног кола и ТСЦ- овог тријумфа у Београду. Традиција јесте на страни домаћег тима, али рачунајући с чињеницом да је Војводина негативан низ на гостовањима прекинула управо на гостовању у Бачкој Тополи, затвара се круг у коме је врло незахвално прогнозирати развој ситуације у дербију 17. кола. У сваком случају, и пред Партизаном и пред Војводином јесте такмичарски императив да у међусобном сусрету избегну други узастопни првенствени пораз.

Л.Бакмаз

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести