ДОБРА ВЕСТ ЗА ПИКСИЈА АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ ТВРДИ: Спреман сам

Све је забринуо Александара Митровић када се повредио на једном мечу у дресу Ал Хилала.
1
Фото: Facebook

Прве прогнозе су биле добре, које су гарантовале да ће српски фудбалер бити сигурно спреман за ЕУРО. И то ће се највероватније обистинити.

Александар Митровић ће се у наредних десет дана поново наћи на терену.

- Повреда на срећу није имала тежу природу. Кад се десила био сам забринут, с обзиром на бол и све остало у тренутку. Прогноза је била четири до шест недеља, оправак је ипак текао убрзано. Зато сам и дошао у Београд, имао сам прилику да радим дуже, уз максималан фокус на повреди. Остало је још седам, највише осам дана. Надам се да ћу одмах потом бити спреман за максималан гас и повратак головима - рекао је Митровић у емисији Wish&Goal.

Митровић би се тако на тако на терену могао наћи већ у уторак 23. априла када ће Ал Хилал играти реванш меч полуфинала азијске Лиге шампиона са Ал Аином.

Нападач репрезентације Србије Александар Митровић дотакао се теме критика на рачун националног тима. "Орлови" су играли на Светском првенству, где се нису прославили, да би потом обезбедили Европско првенство, али и А Лигу нација. "Митрогол" је говорио о поверењу нације у овај тим.

- Делује ми да су људи веровали у тим једино уочи Светског првенства у Катару. Победа у Португалу била је кључ, сјајно смо играли у квалификацијама. Одавно сам репрезентативац и у том периоду увек су нас оспоравали, као да су појединци једва чекали да се нешто лоше деси. Генерално, причам за 90 одсто јавности. Покушавали су да направе проблем, иако не постоји! А, никад бољу репрезентацију, што се тиче момака и групе, атмосфере, нисмо имали. Хтели су да убаце ровца, између нас! Осећали смо то и да није наша група била толико јака, сигуран сам да ни резултати не би изгледали приближно добри - рекао је Митровић у подкасту "Wish&Goal".

Србију на лето очекује наступ на ЕУРО, где ће ривали бити Енглеска, Словенија и Данска.

- Испунили смо све циљеве у претходна три циклуса и то је велика ствар. На страну игре, начин и резултати, оправдали су циљеве. Боље смо играли у квалификацијама за СП, али и сада смо отишли на мишиће… И да прођемо групу, причаће сигурно појединци да не играмо добро, да група није јака и слично. Увек се тражи нека фалинка - додао је Митровић.

Митровић је са 57 голова на 89 утакмица најбољи стрелац у историји репрезентације.

(Б92)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести