(ФОТО) ОДЛИЧНА УТАКМИЦА У НОВОМ САДУ, НЕДОСТАЈАЛИ ГОЛОВИ Воша боља, шампиону ипак бод

У дербију 32. суперлигашког кола Војводина и Црвена звезда освојиле су по један бод у игри без голова, у прелепом спортском амбијенту на „Карађорђу“, пред рекордним бројем гледалаца у минулих десетак година.
Дневник/Ф. Бакић  
Фото: Дневник/Ф. Бакић  

Новосађани јесу оставили бољи утисак. Ивановићев покушај у 13. минуту и Глазеровом парадом заустављена лопта једини је шут у оквир гола у првих 45 минута дербија, рачунајући конкретне атаке играча обеју екипа.

Додамо ли томе још Серијев соло продор у 35. минуту по левој страни који је завршио поготком у стативу, добићемо основ закључку о нешто бољем издању домаћег тима у првом полувремену. У прилог таквом утиску иде и посед лопте у корист Војводине, који је у првих пола сата износио чак 60 посто, до одмора нешто скромније око 55 процената.

Фото: Дневник/Ф. Бакић  

Војводина, дакле, у том делу јесте била боља, Звезда без конкретних прилика, али сваки пас уз Царевићев шеснаестерац опомињао је и подсећао на појединачне вредности играча српског шампиона. То што нису успевали да заврше акције у знатној мери заслућни су Кораћ који је умирио Катаија и Црномарковић у дуелима са млађаним Сремчевићем који се практично са лоптом није ни саставио, па га је у другом делу заменио Красо. Истовремено, Олајинку је из игре искључио повратник у Вошин састав Гиорбелидзе.

Фото: Дневник/Ф. Бакић  

Узбудљивије и за око на трибинама прихватљивије почело је друго полувреме. Шта зна и колико вреди Катаи демонстрирао је Звездин офанзивни везни играч против свог матичног клуба после нешто дуже од три минута игре. Соло акцију у казненом простору завршио је шутем у оквир гола, али је и Царевић потврдио високу класу правовременом интервенцијом и одбраном свог гола. Један минут касније узвртатио је Зукић, после додавања Радуловића: искоса с лева шутирао је поред супротне стативе.

Фото: Дневник/Ф. Бакић  

Капитенов покушај анимирао је саиграче да офанзивније и храбрије крену у напад. Уследила је десетоминутна Вошина офанзива. Лопта практично није ни прелазила центар терена. Радуловић је најпре покушао да лобује Глазера из повољне позиције, потом је Зади Сери у 60. минуту прокоцкао шансу утакмице, у ситуацији један на један са Звездиним голманом, а серију напада употпуни0о је и Матеус шутем изнад пречке са удаљености од 25 метара.

На Вошин притисак тада је реаговао тренер Милојевић, настојећи да заменама тројице играча освежи колектив. У игру је ушао и Букари, стрелац на минула три дербија истих супарника. Нову прилику, међутим, поново су имали Новосађани, овога пута испред Радуловића поново је Глазер био јунак дуела.  Тачку на дерби, уз Глазера, позитивним издањем ставио је и Царевић одбраном Хванговог пројектила у интервалу надокнаде времена.

Фото: Дневник/Ф. Бакић  

Војводина – Црвена звезда  0:0

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца 10.500, судија Новак Симовић (Ловћенац), жути картони: Радуловић, Лазаревић (Војводина), Драговић, Стаменић, Мимовић, Олајинка (Ц. звезда).

ВОЈВОДИНА: Царевић 7, Лазаревић 6,5, Кораћ 7, Црномарковић 6,5, Гиорбелидзе 7, Савићевић 6 (Вукановић), Матеус 6, Радуловић 6 (Кембел), Зукић 6,5, Зади Сери 6,5, Ивановић 6 (Јовановић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Глазер 7, Мимовић 6, Спајић 6,5, Драговић 6,5, Мијаиловић 6, Стаменић 6 (Шљивић), Хванг 6, Олајинка 6 (Ндиаје), Катаи 6 (Канга), Иванић 6 (Букари), Сремчевић 5,5 (Красо).

Л. Бакмаз  

 
EUR/RSD 117.1197
Најновије вести