Фудбалери Хрватске се победом над Јерменијом пласирали на ЕП

ЗАГРЕБ: Фудбалери Хрватске пласирали су се на Европско првенство пошто су у мечу последњег кола квалификација на домаћем терену савладали Јерменију резултатом 1:0.
lopta
Фото: pixabay.com

Гол за побeду и пласман Хрватске на ЕУРО постигао је Анте Будимир ударцем главом са пет метара после центаршута Борне Сосе.

Хрватска би се пласирала на ЕУРО и да није победила, јер је Велс код куће одиграо само 1:1 против Турске која је победник групе Д са 17 бодова, испред Хрватске која има 16 и Велса са 12.

У дуелу селекција које су већ обезбедипле пласман на ЕУРО Румунија је победила Швајцарску резултатом 1:0 голом Дениса Алибека у 50. минуту.

Румунија је тако обезбедила прво место у групи И испред Швајцарске и тако обезбедила повољнију позицију пред жреб за ЕП који је на програму 2. децембра у Хамбургу.

У осталим мечевима групе И Белорусија је голом Дмитрија Антилевског у 42. минуту победила у Приштини селекцију такозваног Косова, док је Израел победио у Андори резултатом 2:0.

У групи Б Грчка и Француска су играле 2:2 у Атини, док је Холандија као гост савладала Гибралтар резултатом 6:0. Од раније се знало да из групе Б на ЕУРО иду Француска и Холандија.

Пре Хрватске пласман на ЕУРО су уз домаћина Немачку обезбедиле и Албанија, Аустрија, Белгија, Чешка, Данска, Енглеска, Француска, Мађарска, Италија, Холандија, Португал, Румунија, Шкотска, Србија, Словачка, Словенија, Шпанија, Швајцарска и Турска.

Последња три учесника ЕП биће позната после баража који су на програму у марту.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести