Фудбалери Пролетера срушили и незгодни Синђелић

Фудбалери Пролетера пребродили су још једно тешко гостовање и савладали квалитетног ривала на путу ка Суперлигашком друштву.
vasilije radenovic
Фото: Vasilije Radenović, foto: Youtube Printscreen

Одиграли су момци тренера Ненада Ванића против неугодног Синђелића прво полувреме за памћење, да би у наставку све конце игре држали у рукама и на крају заслужено стигли до победе без примљеног гола (3:0). Посебан печат у игри екипе без слабог места, дао је спољни десни Василије Раденовић. Поред дефанзивних задатака, квалитетну ролу зачинио је постигавши трећи гол, иначе други у дресу Пролетера.

„Деловали смо, као и у предходним утакмицама, као складна целина у којој је сваки појединац пружио максимум. Победом против одличних „Орлића“ наставили смо трку ка пласману у виши ранг. Све договоре из свлачионице преточили смо у дело. Било је то наше најбоље полувреме овога пролећа. Поново се потврдило да је права анализа противника допринела да успешно, за само 20 минута, нападачком игром искористимо све наше врлине, али и мане противника“, задовољно је рекао Раденовић.

Меч је обележио први гол Човића, мада су и погоци Миросављева и Раденовића били постигнути у право време.

„За нападачку игру од почетка утакмице били смо награђени лепим голом Човића. Мајсторски је извео слободан ударац, па голману Синђелића није ништа друго преостало, осим да извади лопту из своје мреже. И гол Миросављева, после одличног продора и центаршута Ћуковића, био је за причу. Имао је ривал лепу прилику да смањи резултат, али је Весић исказао сав квалитет и потенцијал. Што се мог гола тиче, све су одрадили Чоловић и Миросављев, а мени није било тешко да из близине потврдим нашу победу.“

У наставку је домаћин пропустио неколико прилика да постигне барем почасни погодак.

„Било је разумљиво с наше стране да у другом полувремену станемо на лопту, прикочимо, па је домаћин преузео иницијативу. У тим тренуцима одбрана је деловала као швајцарски сат, а да не примимо гол побринуо се одбранама и голман Весић.“

Од историјског успеха, екипу Пролетера деле још четири кола и утакмице с Новим Пазаром и Телеоптиком код куће, односно с Радничким у Крагујевцу и Инђијом.

„Победом у Београду направили смо велики корак ка елити. Задржали смо у односу на другопласирани Динамо два велика бода предности, а пет над Металцем, који је неочекивано ремизирао у Горњем Милановцу с тимом Будућности. И поред лепе бодовне залихе, чврсто стојимо на земљи , озбиљно размишљамо и припремамо се за сваки наредни сусрет. Све је сада у нашим рукама, па се надам да ћемо на крају, као прваци Прве лиге, оверити пласман у елиту“, велики је оптимиста Василије Раденовић.

М. Поповић 

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести