Фудбалери Војводине сутра играју пријатељску утакмицу против Бреше

Пред фудбалерима Војводине сутра је занимљива пријатељска утакмица у Италији, где ће им домаћин бити екипа Бреше.
vojvodina zvezda j grlic
Фото: J. Grlić

Овај тим се, после осам година, вратио у Серију А и тренутно се налази на 15. месту на табели. На челу екипе је тренер Еугенио Корини, а Марио Балотели је најпознатији играч. Овај нападач је 36 пута био репрезентативац Италије, а током каријере носио је дресове Интера, Манчестер ситија, Милана, Ливерпула, Нице и Марсеља. Поред њега, за Брешу играју и  врсни нападач Алфредо Донарума који је у прошлој сезони, у Серији Б, постигао чак 28 голова у 36 утакмица, као и везни играч Даниеле Десена, некадашњи млади и олимпијски репрезентативац Италије.

Од странаца, тренер Корини може да рачуна на финског  голмана Јесеа Јоронена, чешке репрезентативце Алеша Мацејуа и Јаромира Жмрала, члана националног тима Албаније Емануела Ндојуа, Словака Николаса Шпалека, Венецуеланца Џона Карлоса Чанселора, Бразилца Фелипеа Курсија и младог француског репрезентативца Флоријана Ајеа (22). Како је кроз историју Бреша више пута улазила у најјачу италијанску лигу и напуштала је, власник клуба Масимо Ћелино решио је да створи екипу која ће сачувати елитни статус.

Тренер Ненад Лалатовић је после победе над Спартаком (2:0) дао играчима слободно, па појачао тренинге, а с обзиром на то да су неки од њих добили репрезентативне позиве - други ће имати шансу да се докажу.Против Бреше Воша ће наступити  без Емила Роцкова, Ранка Веселиновића, Младена Деветка, Мирка Топића, Дејана Зукића(репрезентативне обавезе), Винсента Езеа (нема визу) и Жељка Филиповића, који је остао у Новом Саду због мање повреде.

Видећемо да ли ће се играчи нашег тима надемтати са Маријом Балотелијем, односно да ли ће му тренер Еуђинио Корини дати зелено светло за овај меч, а свакако да би фудбалери Војводине волели да Бреша на терен изађе у најјачем саставу.

Свакако ће Војводини ова утакмица послужити, пре свега, да се измери са екипом из најјаче италијанске лиге и као припрема за наступе у домаћем такмичењу.

Утакмица између Бреше и Војводине игра се на стадиону Орзинуови, који прима око 1.000 гледалаца, и почиње у 15 часова

А. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести