Фудбалски савез Војводине има чиме да се поноси

Новогодишњим коктелом, одржаним у ресторану Аласка барка на Рибарском острву у Новом Саду, Фудбалски савез Војводине подвукао је црту испод оног што је урађено током 2017. године.
fsv dragan simovic
Фото: Драган Симовић, председник ФСВ, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Домаћин овог еминентног скупа био је председник ФСВ Драган Симовић, а међу гостима нашли су се Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину, Јован Шурбатовић, генерални секретар ФС Србије, легендарни фудбалер и бивши селектор репрезентације Илија Петковић, један од најбољих европских и светских судија Милорад Мажић, као и бројни цењени људи из фудбалског миљеа АП Војводина и Србије. 

Судећи по оном што су говорници истакли, иза ФСВ остаје једна од најсупешнијих година у историји, али и обавеза да у 2018. савез направи нови искорак и додатно помери и иначе високо постављене стандарде.

„Чињеница је да иза нас остаје веома успешна година“, нагласио је Драган Симовић.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

„Поносни смо што смо део система ФСС, који је у прошлој сезони остварио изузетне резултате, захваљујући сениорској репрезентацији која се пласирала на Мундијал у Русији, као и клубовима који су обезбедили учешће у пролећном делу такмичења у Лиги Европе. За нас је од велике важности то што три војвођанска клуб играју запажену улогу у Суперлиги Србије, баш као што то чине и тимови с територије Покрајине у Првој лиги. Истовремено, захваљујући домаћинском пословању, проширили смо буyет и сада можемо да правимо озбиљне планове у години која долази. Пресрећни смо због тога што терен с вештачком подлогом најзад стиже у Нови Сад и наставићемо да радимо у истом правцу. Очекујемо да тај труд омогући фудбалској Војводини да буде још здравија и успешнија у будућности.“

Фото: Милорад Косановић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Генерални секретар ФС Србије Јован Шурбатовић је присутне поздравио у име оправдано одсутних председника Славише Кокезе и директора Горана Буњевчевића.

Фото: Јован Шурбатовић, генерални секретар ФСВ, фото: Дневник (Ф. Бакић)

„Година која остаје иза нас била је обележена сјајним резултатима и једна је од најуспешнијих. Свакако су томе највише допринели А репрезентативци, који су се пласирали на Светско првенство у Русији, али и млађе селекције, као и футсал и женски национални тимови, који су својим дометима показали да имамо континуитет резултата на свим нивоима. При томе, један од приоритета у раду било нам је то да пратимо све оно што се дешава у бази и повели смо кампању у којој желимо да свим клубовима у земљи покажемо да су део ове велике породице. Обишли смо велики број општина, а у будућности у плану нам је да стигнемо у скоро све градове и села. Уз јак пул спонзора који смо оформили и сарадњу с ФИФА и УЕФА, убеђен сам да ће фудбал бити све снажнији на овим нашим просторима. Наставићемо да донирамо вештачке терене и очекујемо да их већ у следећој години буде више од 20 у Војводини, а преко 50 у Србији. То нам је од велике важности, јер улагање у инфраструктуру има приоритетни значај за ФШ. Фудбал је постао велики бизнис, а ми још увек живимо у прошлости и не успевамо на први начин да убирамо зараду која је плод чињенице да је Србија један од највећих извозника талената и играча у Европи“, рекао је Шурбатовић.


Национални стадион

„Прави је моменат да сви заједно седнемо и отворимо суштинска питања за даљи фудбалски развој Србије. То су изградња Националног стадиона и адекватних и по европским мерилима условних објеката у осталим највећим градовима. Ускоро нам следи израда пројекта Националног стадиона који ће бити један од најлепших и најфункционалнијих у овом делу Европе, парцела у Београду је већ обезбеђена и очекујемо да у најскоријем року почну и радови на његовој изградњи“, најавио је Шурбатовић.


Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез у име Владе АП Војводина поздрави је присутне, а потом  додао:

Фото: Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину, фото: Дневник (Ф. Бакић)

„ФСВ је један од највећих спортских савеза на територији наше Покрајине. Клубови који су у њега учлањени чине око 50 одсто укупног броја спортских организација и таква масовност јасно говори о глобалном значају који овај спорт има. Наравно, то ставља и велику обавезу пред оне који га воде. Одличне резултате оствариле су наше државне фудбалске селекције у 2017. години, посебно је значајно то што су омладинске репрезентације биле сјајне. За нас у АП Војводина то је од изузетног значаја, јер ми стратегију развоја у спорту стављамо управо на младе“, истакао је Батез.


Добитници плакете ФСВ

Драган Симовић уручио је плакете ФСВ компанијама и појединцима који су значајно допринели развоју најважније споредне ствари на свету у оквиру АП Војводина. Признање су добили: ФСС, Покрајински секретаријат за спорт и омладину, Факултет за спорт и физичко васпитање у Новом Саду, Завод за спорт и медицину спорта Војводине, Компанија “Карин комерц”, Радио-телевизија Војводине, фудбалери Ђорђе Ивановић (Спартак ЖК), Емил Роцков (Војводина) и Мирослав Бјелош (ОФК Бачка), најперспективнији играч Кристијан Жупић (ОФК Бачка), тренер Спартака ЖК Александар Веселиновић, новинар из Старе Пазове Мацо Бзовски, председник Комисије за безбедност ФСВ Драган Новаковић, један од најбољих спортских лекара у Србији др Борко Вукосав и наш и један од најбољих светских фудбалских арбитара Милорад Мажић.


Потом су уручене плакете ФСВ заслужним оргаизацијама и појединцима.

Фото: Милорад Мажић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

„Велика је част свих нас који смо добили ово признање од наше матичне организације“, рекао је наш најбољи судија Милорад Мажић, захваљујући се у име награђених.

„Посебно бих овом приликом нагласио чињеницу да су носиоци квалитета суђења у нашој земљи управо арбитри из Војводине. Захваљујем се људима из ФСВ и председнику Симовићу на томе што издвајају значајна финансијска средства за едукацију младих кадрова.Треба нагласити и то да је од ангажовања Ђорђа Жутића на место председника Судијске комисије дељење правде у нашој земљи покренуто у правом смеру.“

А. Предојевић

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести