Јелачић: Добро познајемо противника, желимо три бода

Помоћни тренер Војводине Спасоје Јелачић изјавио је да црвено-бели не беже од улоге фаворита пред сутрашњи меч против екипе Пролетера из Новог Сада.
Spasoje Jelacic/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Војводина и Пролетер ће одиграти свој први званичан такмичарски меч, пошто су до сада међусобно играли само пријатељске утакмице.

„Пред нама је првенствена утакмица против екипе Пролетера, а оно што даје драж овом мечу јесте чињеница да ће се састати два новосадска клуба, по први пут у Супер лиги Србије, односно у новијој историји. Номинално ћемо бити у улози госта, али свесни смо тога да играмо на нашем стадиону и пред нашом публиком. На последњем мечу, на којем смо извојевали заједничку победу против Бачке, дугујемо велику захвалност нашим навијачима за то што су нас заиста фанатично бодрили током свих 90 минута. Имали смо периода у којима нам је попустила концентрација, али навијачи су нас и тада максимално подржали, те смо добили награду у виду прве првенствене победе. Због тога у наредни меч улазимо са знатно више самопоуздања и у јако доброј атмосфери – каже Јелачић.

Војводину против Пролетера очекује још тежа утакмица него против ОФК Бачке.

„Почетком недеље, Арсић и Фофана су имали лакше прехладе, али захваљујући нашој медицинској служби, то су веома брзо пребродили. Такође, Лазар Ђорђевић је имао малих проблема са леђима, али медицинско особље је и то успело да анулира, па имамо све играче на располагању. Што се тиче Пролетера, за нас нема никаквих тајни кад су они у питању, а вероватно ни за њих по питању нас. Добро познајемо тренера и све играче Пролетера, од којих су неки играли за Војводину, па чак и прошли нашу омладинску школу. То је лепа позивница за то да сутра на стадион дође много навијача. Наравно, ја се надам да ће доћи много више наших – истиче Јелачић.

Он се слаже са мишљењем да улога фаворита пред сутрашњу утакмицу припада екипи Војводине.

„Јасно нам је шта сви љубитељи Војводине очекују од нас и не бежимо од тога. Овај меч смо пројектовали са само једним циљем, а то је да освојимо нова три бода и наставимо континуитет који желимо да имамо, а то је да будемо непобедиви и дођемо до другог узастопног тријумфа. То је циљ свих у клубу, свих играча и чланова стручног штаба, и надам се да ћемо га остварити уз помоћ великог броја наших верних навијача – рекао је Јелачић.

Меч између Пролетера и Војводине игра се у петак од 20 часова на стадиону “Карађорђе”, а улазнице за западну трибину за ову утакмицу продаваће се по цени од 300 динара на главној благајни стадиона (између западне и јужне трибине) и то у четвртак и петак од 17 до 20 часова, док ће, због радова на изградњи тржног центра “Променада”, источна трибина бити затворена за ову утакмицу.

С обзиром на то да улога домаћина припада ФК Пролетер, сезонске улазнице ФК Војводина неће важити за овај меч, с тим да ће улаз на северну трибину, на којој ће бити смештени организовани навијачи Војводине, на овој утакмици бити слободан.

Меч ће директно бити преношен на првом каналу телевизије Арена спорт.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести