КАПИТЕН „ОРЛОВА“ ТАДИЋ Кад би могло, поново бих одиграо утакмицу против Швајцарске на СП у Русији

ЛАРНАКА: Душан Тадић, капитен фудбалске репрезентације Србије, постаће данас током утакмице против Кипра рекордер са 106. мечева у дресу "Орлова", а у опширном интервјуу за сајт Фудбалског савеза Србије рекао је да би волео да може поново да одигра утакмицу против Швајцарске на Светском првенству у Русији 2018. године.
s
Фото: Tanjug/(AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

Тадић је против Русије одиграо 105. меч за Србију, чиме је изједначио досадашњи рекорд некадашњег капитена "орлова" Бранислава Ивановића.

Капитен "орлова" је деби за Србију имао још у време Радомира Антића, против Пољске у Анталији, 2008. године. Нема дилему Тадић коју би утакмицу поновио у дресу репрезентације да је то могуће.

"Дефинитивно Швајцарска, и први и други пут. Можда први чак и више. Зато што, ето, некако смо ту прву изгубили наивно. Поновио бих и једну и другу, поклањали смо им голове у оба меча. Мислим да смо могли да их добијемо. И да смо морали. Јесте, они су били бољу ту утакмицу. Прво полувреме су били бољи, али смо ми дали гол и било је 1:0 за нас", рекао је Тадић.

Открио је везиста Фенербахчеа шта се тад дешавало у Калињинграду. "Друго полувреме мало смо имали неку дискусију у свлачионици. Да би требало мало више да им изађемо, да не дозволимо толико простора, што смо имали за право. Изашли смо мало више и први погодак смо примили из тога. Нисмо се одмах наместили, Зомер је једним пасом избацио нас 4-5, лопта је отишла на страну, одбила се Џаки и он је дао гол. И други је био пред крај на контру, кад смо ишли на све или ништа. Они су били добра репрезентација, и сада су", додао је Тадић. Некадашњи фудбалер Војводине је причао и о томе ко је најбољи фудбалер против ког је играо у дресу репрезентације.

"Па Меси, Олимпијске игре су биле тада. Нејмар је исто невероватан, Роналдо је пример како профи играч треба да се понаша. Шта је све постигао радом и жељом. Колико је гладан. Али, ето, да кажем да тај таленат је дефинитивно Меси", рекао је Тадић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести