Милојевић: Одговоран сам, променио бих тим...

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић преузео је на себе кривицу после пораза од Партизана (2:0) у дербију и признао да би сигурно, да је знао овакав исход, променио избор стартне поставе.
milojevic, tanjug tvalic
Фото: Vladan Milojević, foto: TANJUG/ TANJA VALIC/ bk

Милојевић је одлучио да у Хумској не играју стандардни Матео Гарсија и Хосе Кањас, због правила броја странаца, и индиректно признао да је погрешио.

"Никада од мене нећете чути алиби. Одлучио сам се за те играче, странце и сада је неукусно причати. Можда је требало да изаберем други тим, да могу да променим ставио бих друге странце да играју. Имамо проблема", рекао је Милојевић новинарима у миксу, уместо планиране конференције за медије како би избегао пут уз групу навијача Партизана.

Статистика каже да црвено-бели нису имали шут у оквир гола и тај податак Милојевић је описао као трагичан.

"Статистика не лаже. Било је ситуација када смо могли да решимо на другачији начин пред голом ривала. Мораћемо да пронађемо зашто је тако било и решење".

Он је додао да је пробао да изненади Партизан са поставком и избором, али и бранио да није била дефанзивна тактика.

"Није дефанзивна тактика, 3-4-2-1. Чим се виде тројица штопер онда сви кажу да је превише дефанзивно. Ја сам најодговорнији, за то сам се определио и нека иде све на моју душу".

Милојевић признаје да пече пораз од највећег ривала, али да ништа не одлучује.

"Има пуно да се игра, нико није био првак у септембру и октобру. Психолошки моменат није леп, посебно када се изгуби у дербију. Професионалци смо и морамо да заборавимо што пре", закључио је он.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести