ПИКСИ ДА ПРОМЕНИ ФОРМАЦИЈУ, А САВЕЗ ДА ФУНКЦИОНИШЕ ДРУГАЧИЈЕ поручује селектору некадашњи фудбалски ас Бошко Ђуровски

Свидео ми се Пиксијев потез да после искључења Гајића против Русије у наставку утакмице игра у формацији 4-3-2 и на тај начин оптерети одбрану ривала, оценио је некадашњи капитен Црвене звезде и репрезентативац Бошко Ђуровски.
1
Фото: Youtube Printscreen

Ђуровски је у разговору за "MaxSport" истакао да му се допала и идеја са поставком 5-3-1, јер су то две формације, које су неопходне у ситуацији када екипа има играча мање.

"Мислим да би јучерашњи сусрет, упркос високом поразу 4:0, могли сви да извуку као поуку и да ће све изгледати боље када то буде потребно", нагласио је Ђуровски.

Ми смо нација која верује пред свако велико такмичење и правимо велику помпу, која се након тога претвори у незадовољство јавности и навијача, истиче он.

"Верујем у ове момке, имамо добар тим, али ако погледамо Шведску или Данску видећете много другачији систем рада, који их одводи на највеће европске и светске смотре у свим узрасним категоријама. Немамо континуитет, стално нешто мењамо, испробавамо, од стратегије до смене селектора, целог тима. Мислим да морамо по том питању да направимо највеће промене, које ће сигурно утицати на фудбал у Србији и стање у Савезу".

Ђуровски, који је играо са Пиксијем, а потом радио и као његов асистент, сматра да само успех на Европском првенству може да задовољи фудбалску и спортску јавност.

"Он поседује огромно искуство и има ауторитет код играча, што је свакако веома важно. Са једне стране је веома тешко водити селекцију која се доста критикује и на сваки пораз се гледа као неуспех, док са друге стране гледишта резултати нису баш најбољи, као и сама игра. Пласирали смо се на првенство , али мислим да је потребан успех на Европском првенству како би наш фудбал порастао у неким сегментима, у супротном очекујем да ће јавност бити веома незадовољна", закључио је Ђуровски.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести